PUBLICITAT

Andorra la Vella

Increment de 89% els usuaris de bus

Des que Govern va reduir el preu, els usuaris han augmentat

Per Maria Lozano

Image de Gabriel Darelles, ahir.
Image de Gabriel Darelles, ahir. | M.L

Des de que Govern va començar a fer polítiques per reduir i, després, oferir gratuïtament el bus interurbà, els usuaris d’autobús han incrementat un 89% fins ara. Així ho va explicar ahir, en una la roda de premsa sobre l’enquesta de satisfacció de Coopalsa, el seu gerent, Gabriel Darelles. Tot i així, va explicar que des de l’any passat els passatgers del bus interurbà han augmentat un 29% aproximadament. Els objectius principals de l’enquesta van ser conèixer el perfil de la clientela, veure el grau de satisfacció de les persones que fan servir el transport públic al país i trobar els punts forts i febles del servei per augmentar-ne la qualitat.

Així doncs, Darelles va informar ahir que la valoració global del servei que presta l’empresa va ser d’un 8,9 sobre 10, segons l’enquesta realitzada per una empresa externa, que va  realitzar-la a 280 usuaris de les línies d’autobús, des de l’11 de setembre i el 7 d’octubre del 2023.

Així, l’enquesta explica que el primer aspecte a millorar és el d’oferir informació a les parades, que obté una puntuació del 6,8 sobre 10. Tot i així, Darelles va informar que aquest punt no depèn només de la companyia, sinó també de l’administració. Un altre punt de millora és la freqüència de vehicles, ja que repercuteix en la sensació d’espai i la puntualitat. Des de l’empresa van informar que s’estan fent canvis a vehicles més grans.

El perfil de la persona que agafa el transport públic diàriament amb l’abonament gratuït és el d’una dona resident, d’entre 26 i 51 anys i que fa més de 10 anys que viu al país. La majoria dels usuaris està assalariat i es dedica a l’hostaleria, el comerç o el servei.

Manca de xòfers / En la roda de premsa el gerent va afirmar que, tot i que  problemàtica per trobar xòfers no és tan important com la de l’any passat , «ara mateix en necessitaríem 5 o 6, tot i que anem fent posant hores extres als treballadors». Aquesta manca és perquè «hi ha un degoteig de treballadors que van marxant, però també n’arriben», va destacar Darelles. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT