PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les connexions terrestres amb França, a la reunió a Foix

Les connexions viàries i la millora dels accessos són els temes centrals

Per El Periòdic

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, en la visita a Foix.
La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, en la visita a Foix. | Govern d\'Andorra

La millora de les connexions viàries i la viabilitat hivernal van ser posades sobre la taula en les reunions que es van celebrar ahir a Foix, entre la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor; el prefecte de l’Arieja, Simon Bertoux, i la presidenta del Consell Departamental de l’Arieja, Christine Téqui.

La trobada, que es va celebrar de forma separada, va servir com a punt de tractament dels temes relacionats amb les connexions viàries i la millora dels accessos de les carreteres existents entre Andorra i Tolosa.

Per la seva part, Tor va assenyalar que per al Principat, ara mateix la prioritat és la finalització del projecte de desviació de Tarascó, perquè aquestes obres permeten escurçar de forma significativa el trajecte per carretera entre el país i la ciutat francesa.

Així mateix, la ministra va fer especial esment en la necessitat d’incrementar la coordinació entre els diferents departaments per assegurar la viabilitat de les carreteres, en especial les que comuniquen el Principat amb França, durant els episodis més significatius durant l’hivern. Per tot això, Tor va celebrar que en les darreres setmanes s’hagi treballat preparant els protocols d’actuació i millorant els canals de comunicació per tal que siguin adients davant de temporals durant l’hivern.

Així, es va mostrar convençuda que gràcies a les reunions de planificació i prevenció, hi haurà una comunicació molt més fluida i coordinada en cas de forts episodis de neu.

A més a més, Tor va exposar que el Govern invertirà fins a 18 milions d’euros en territori francès per millorar els accessos, en benefici d’ambdós territoris i com a mostra del compromís ferm de millora de les connexions que manté Andorra amb el país veí.

Finalment, les delegacions van anunciar l’inici de les obres de la galeria d’allaus la primavera del 2024. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT