PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Simulacre d’amenaça de bomba a l’edifici de FEDA

També hi van participar la Policia, Bombers, Circulació i SUM

Per El Periòdic

Els agents de la Policia i els TEDAX-NRBQ durant el simulacre.
Els agents de la Policia i els TEDAX-NRBQ durant el simulacre. | FEDA

Ahir dimarts, la Policia i FEDA van organitzar un simulacre d’amenaça de bomba a l’edifici de serveis de FEDA, a Encamp. El simulacre, que es  va iniciar a les 09.15 hores, es va fer amb la finalitat de posar a prova els protocols d’actuació davant d’una situació semblant, així com el comportament de les persones implicades en el moment de l’emergència.

L’esdeveniment va mobilitzar, a més dels membres de FEDA, efectius del Cos de Policia, alguns d’ells amb guies canins, i membres del TEDAX-NRBQ.

El simulacre va començar amb una falsa trucada a FEDA per donar l’avís de la possible presència d’un explosiu a la zona d’accés a l’edifici de serveis. Tot seguit, es va alertar la Policia per demanar el suport del cos i es va procedir a evacuar l’edifici. Paral·lelament, el personal de FEDA, guiat pels coordinadors d’evacuació de cada planta i en coordinació amb els responsables de seguretat de l’entitat, també van evacuar l’edifici i es van reunir al punt de seguretat marcat.

Per la seva part, la Policia va enviar una patrulla immediatament després de rebre l’avís i va trucar per activar els TEDAX-NRBQ i els efectius amb gossos especialitzats en explosius. També es va tallar la circulació i es va posar en prealerta el Cos de Bombers.

La resposta per part de la Policia va ser de pocs minuts. Una primera patrulla es va desplaçar fins al lloc i va assumir el control de la situació. Un cop es va verificar que l’evacuació de l’edifici s’havia fet correctament, es va desplaçar el punt de seguretat on s’haurien de reunir tots els treballadors i per preservar la seguretat de les persones. Seguidament, els TEDAX-NRBQ van estudiar amb deteniment la situació, situant l’artefacte i la seva ubicació, així com planejant els possibles escenaris que es poguessin ocasionar. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT