PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rossell, nou president del Consell Superior de la Justícia

El president vol que hi hagi un diàleg entre les institucions per millorar el funcionament judicial

Per Anna Mencos

Josep Maria Rossell, durant el jurament del càrrec com a president de Consell Superior de la Justícia.
Josep Maria Rossell, durant el jurament del càrrec com a president de Consell Superior de la Justícia. | Consell General

El nou president del Consell Superior de la Justícia, Josep Maria Rossell, va jurar el càrrec ahir, acompanyat dels nous membres que l’acompanyaran amb aquesta tasca com a membres del consell: Antoni Fiñana, Olivier Montel, Olga Adellach i Ramon Camp. Rossell va jurar el càrrec ahir al matí al Tribunal de les Corts, de la Casa de la Vall, davant del cap de Govern, Xavier Espot, el vicepresident del Tribunal Constitucional, representants dels cònsols, representants dels coprínceps, el síndic i la subsíndica, consellers generals i membres del poder judicial. 

Rossell va manifestar que, perquè la justícia funcioni, «no ho podem fer sols, es necessita la participació de la resta d’institucions. Estem convençuts que amb un diàleg sincer i lleis amb totes les institucions del país podrem aconseguir plegats que la justícia avanci i millori en la seva organització i funcionament». 

El nou president va detallar que són conscients que és necessària aquesta col·laboració i participació de tots els òrgans jurisdiccionals, amb els quals s’hauran de seure periòdicament per tal d’analitzar quins són els aspectes als quals cal donar suport quins s’han d’implementar per a millorar el funcionament i l’organització judicial. Rossell també va mostrar la voluntat de reunir-se amb tots els funcionaris del Consell Superior de la Justícia, ja que «són els que més directament permeten donar forma, contingut i tramesa al treball més directe que haurem de realitzar». 

El president assegurava que els nous membres del Consell estan convençuts que amb una bona col·laboració «podrem contribuir entre tots que la justícia sigui més eficients, més ràpida, més garantista i més transparent», el que Rossell va descriure com «el que estan esperant els ciutadans». El president i els membres van agrair la seva designació com a membres del Consell Superior de la Justícia, que van acceptar «amb molta il·lusió, però també humilment i amb molta responsabilitat».

Els nous membres estan convençuts que d’aquesta manera la justícia serà més eficient, ràpida i transparent

Per la seva part, el síndic general, Carles Ensenyat, va exposar que les raons de la tria de Rossell com a nou president, van ser la seva honestedat, rectitud, coratge i temprança, així com «la provada experiència d’un home d’estat, que ha superat infinitat de reptes i desafiaments públics i privats».

Ensenyat va manifestar que «sé bé que defensareu l’estament judicial fent les reformes necessàries i que us posareu a treballar de forma immediata», tot afegint un reconeixement cap als membres del Consell que l’acompanyarien i donarien suport per prendre les decisions sobre els reptes presents i futurs.

El síndic general va remarcar que a partir d’aquell moment «mirem amb esperança i a la vegada amb la certesa que formen un equip, que prestigia la institució judicial del país». També va voler agrair a tots els membres sortints la feina feta durant aquests darrers anys, així com a tot l’estament judicial i a les persones que dediquen la seva vida professional al servei de la justícia a Andorra, ja que «la vostra tasca és clau per a afrontar els reptes del nostre temps i, a la vegada, és un pilar essencial de la construcció d’una ciutat més ètica, virtuosa i més justa», manifestava Ensenyat. 

El síndic va finalitzar el seu discurs, apuntant que a partir d’ara comença aquesta nova etapa, la qual va descriure com «de renovació i d’esperança».

A més, Ensenyat va manifestar que els delictes que imputen l’expresident del Consell Superior, Enric Casadevall, podria acabar suposant un desprestigi cap a la institució que presidia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT