PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Standard & Poor’s manté la qualificació d’Andorra en BBB+/A-2

L'agència reconeix positivament l'estabilitat financera del Principat

Per El Periòdic

Façana de l'edifici de l'agència estatunidenca, Standard & Poor's
Façana de l'edifici de l'agència estatunidenca, Standard & Poor's | EFE

L'empresa estatunidenca de serveis financers, Standard & Poor's (S&P), va publicar el dilluns la qualificació de l'estabilitat financera del Principat, la qual va obtenir al maig i que encara manté. La qualificació és de BBB+/A-2 amb perspectiva positiva, la qual cosa respon a les previsions de reducció de l'endeutament públic del país respecte al PIB, a més de reformes estructurals proposades per reduir els riscos d'inestabilitat econòmica.

La puntuació que sosté S&P és gràcies a la bona gestió de la liquiditat del país que el Govern ha fet fins al moment. Així i tot, l'agència també va destacar a l'informe els canvis en el sector financer que comporta l'Acord d'associació amb la Unió Europea, especialment en les dades estadístiques del Principat que presentaran millores en qüestió de transparència.

Paral·lelament, l'empresa estatunidenca va indicar que Andorra disposa d'una sòlida posició exterior, sobretot pel que respecta als elevats superàvits per compte corrent, ja que aquests representen una rendibilitat dels sectors turístic i financer.

A més a més, al comunicat es va subratllar de manera positiva el manteniment de polítiques orientades a l'estabilitat macroeconòmica. Així com la feina feta per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions del Principat.

 

  

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT