PUBLICITAT

Encamp

El nou espai per a la gent gran s’estima que podrà costar 3,2ME

El termini d’execució es calcula que serà de 18 mesos i podria estar enllestit a mitjans del 2025

Per Sònia Lecha

La imatge de com es preveu que quedi el nou centre per a la gent gran a Encamp.
La imatge de com es preveu que quedi el nou centre per a la gent gran a Encamp. | Comú d\'Encamp .

L’estimació actual del nou espai per a la gent gran és de 3,2 milions d’euros i el termini d’execució és de 18 mesos, per tant, es preveu que pugui estar enllestit a mitjans del 2025. 

Ahir al casal per a la gent gran, l’arquitecte Pau Iglesias, qui ha fet el projecte, acompanyat de la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, van explicar detalladament la remodelació del nou espai per a la gent gran. Aquest centre triplicarà la superfície de l’actual que fa 554,32 metres quadrats i el nou farà 1.693,31 metres quadrats. Darrere de l’actual casal per a la gent gran hi ha una part de terreny comunal i on construiran tres plantes cap amunt. Pel que fa a la part de la façana «intentarem conservar tot el que ja està existent, però intentarem que tots els materials nous siguin de material noble, integrarem la fusta, perquè jo crec que dona molta llum i molta vida», va concretar Mas. 

El nou centre per a la gent gran conservarà el servei de menjador social i les activitats de lleure i bar. Algunes de les novetats que tindrà aquest espai seran l’assistència mèdica i serveis com la fisioteràpia o la gimnàstica. Els lavabos que es construiran seran adaptats i també hi haurà una sala polivalent de 160 metres quadrats «que es podrà tancar per poder realitzar activitats per a la gent gran», va detallar la cònsol major encampadana. 

Un dels problemes que tenen al casal per a la gent gran és que el sol pica molt, els dona molta calor i també els enlluerna. Per a solucionar això el que faran és posar una part de fusta que es pugui inclinar, perquè no perdin tota la llum natural, però tampoc els enlluerni. Els despatxos d’Afers Socials, que actualment es troben a la Valireta, es traslladaran en aquest nou espai. La finalitat és tenir-ho tot en un mateix lloc i facilitar el desplaçament a la gent gran. 

«Al centre de dia també hem de donar espais per a descansar a la gent gran i hi haurà un espai intergeneracional. El que volem és que els mateixos avis puguin venir al centre amb els seus nets», va explicar Mas. 

El que queda pendent d’aquest projecte és l’adjudicació, però es farà passades les eleccions del pròxim 17 de desembre. «Nosaltres no ho farem, perquè queda un mes. Per tant, si som els que guanyem les eleccions, al gener es traurà el concurs», va detallar la cònsol major d’Encamp. 

La presentació del projecte s’ha fet perquè, si la gent gran tenia alguna cosa a dir, encara hi havia marge per a fer modificacions en el projecte. Recordem que abans de posar-se amb la redacció del projecte, van fer una enquesta a la gent gran en la qual els preguntaven que s’esperaven d’un indret per a ells. 

Actualment, hi ha tres persones de la parròquia d’Encamp que estan al centre de dia de Canillo. Un fet que podrà millorar amb l’adaptació d’aquest casal per a la gent gran, que potser farà que es descongestionin els centres de dia, que podrà ajudar que els residents també puguin donar un servei i que la gent gran no es mogui de la seva pròpia parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT