PUBLICITAT

Andorra la Vella

Progressistes SDP afirma que «Concòrdia els ha vetat»

Josep Roig justifica per quin motiu s’han unit amb DA per a les eleccions comunals

Per Maria Lozano

Imatge de la roda de premsa de Progressistes SDP, ahir.
Imatge de la roda de premsa de Progressistes SDP, ahir. | M.L.

Progressistes SDP va explicar ahir la situació del partit polític respecte a les eleccions comunals. Així doncs, el seu president, Josep Roig va expressar el seu disgust amb les negociacions per les llistes —ja acabades i publicades des de divendres— per al pròxim 17 de desembre.

Així doncs, Roig va argumentar que «s’ha fet una nova forma de fer política, i ens hem vist vetats per altres partits, com Concòrdia», afegint que «volien tractar d’eliminar les nostres idees i menystenir la ciutadania, eliminar del mapa el més petit, i extreure els progressistes del panorama polític».

Així doncs, el president del partit va afirmar que des de finals d’octubre «Concòrdia ens anava tancant les portes a les diferents parròquies, sobretot durant l’última setmana, perquè no tinguéssim temps de negociar»

A partir d’aquí, Roig va afirmar que «en tancar-nos la porta teníem dues opcions. El primer és no fer res, tancar-nos la porta, però no és el nostre tarannà. El segon és donar veu a tots els nostres votants», va explicar, justificant les negociacions amb Demòcrates.

I és que Progressistes SDP s’ha quedat fora a tres parròquies: Canillo, Encamp i La Massana. A tres més s’ha unit amb Demòcrates, concretament a Ordino, a Andorra la Vella i a Escaldes-Engordany. A la parròquia de Sant Julià de Lòria, per altra banda, han negociat amb el PS per crear el partit Per Sant Julià.
Roig va voler explicar el cas de cada parròquia, i va posar èmfasi en la bona feina que van fer l’equip comunal, sobretot en les parròquies d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. També va agrair als cònsols de la capital, David Astrié i Miquel Canturri, la seva col·laboració a l’hora de negociar amb ells. En el cas d’Encamp va explicar la bona relació que tenien amb Agrupament Encampadà en les passades eleccions comunals del 2019, i «després que Concòrdia s’unís a la negociació ens van vetar». A més, va afirmar que van declinar l’oferta de negociació amb DA.

Respecte a la parròquia de la Massana, va afirmar que arran de la creació de la plataforma ciutadana estaven molt contents, i «no vam entendre la renúncia dels Moliné a SDP després de les resolucions per entrar a la plataforma».

Sant Julià de Lòria, potser, ha sigut l’excepció, ja que Roig afirma que «és una parròquia diferent», recalcant que «tot i la pressió de Concòrdia per vetar-nos, hem pogut crear la tercera llista amb el PS». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT