PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Macron podria visitar Andorra durant l’any vinent

Es mostra obert a que el Banc de França sigui prestador d’última instància

Per El Periòdic

Xavier Espot i Emmanuel Macron, ahir.
Xavier Espot i Emmanuel Macron, ahir. | Govern d\'Andorra

El copríncep francès, Emmanuel Macron, podria visitar durant l’any que ve el Principat. Ho va dir ahir en la reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el Síndic General, Carles Ensenyat, en la primera trobada institucional de la legislatura que es va celebrar ahir a la tarda al Palau de l’Elisi, a París. Cal destacar que Macron ha vingut al Principat només una vegada, i va ser durant el setembre del 2019. Ensenyat va destacar que «serà un molt bon moment de retrobament amb el poble andorrà i les seves institucions» . 

Així, els mandataris van exposar els reptes de la legislatura centrats en l’habitatge i en la finalització de la negociació per assolir un bon acord amb la UE.

Espot va exposar a Macron en quin punt es troben les negociacions d’Andorra amb la Unió Europea, destacant que la lliure participació de persones ja es troba pràcticament acordada. A més, va remarcar que l’entesa sobre el protocol de serveis financers va encarrilada. Així, el cap de Govern va sol·licitar al copríncep francès el seu suport i acompanyament, perquè les entitats bancàries d’Andorra puguin accedir als mecanismes de liquidat equivalents als dels bancs dels països membres a través del Banc de França i Macron es va mostrar obert a aquesta possibilitat. Espot, va manifestar que «el suport i ajuda del copríncep seran cabdals.

Cal destacar que Xavier Espot i Carles Ensenyat realitzaran el pròxim 17 de novembre, a les 17.00 hores, una nova visita institucional al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

26 ambaixadors acreditats a Andorra/ Un cop finalitzada la trobada amb Espot, el Palau de l’Elisi va ser l’escenari de l’acte de presentació de les cartes credencials al copríncep francès per part de 26 ambaixadors de països acreditats a Andorra. A l’acte hi va anar la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT