PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Endavant farà un estudi d'impacte sobre l'Acord d'associació amb la UE

Presentaran les conclusions durant el primer trimestre del 2024 en un acte obert a la ciutadania

Per El Periòdic

La consellera general no adscrita, Carine Montaner.
La consellera general no adscrita, Carine Montaner. | C.M.

El gabinet Gide de Brussel·les ha estat seleccionat pel grup parlamentari Andorra Endavant per dur a terme l'estudi d'impacte de l'acord d'associació amb la Unió Europea, tenint en compte les particularitats d'Andorra. Les seves conclusions de l'estudi es presentaran durant el primer trimestre del 2024 en un acte formal obert a la ciutadania organitzat pel grup parlamentari Andorra Endavant, que es podrà seguir a través del canal de YouTube de la formació.

Cal destacar que el gabinet ja va realitzar un estudi d'impacte per a Mònaco per 130.000 euros, un estudi que va jugar un paper important en la suspensió de les negociacions amb la Unió Europea.

L'objectiu principal d'aquest estudi d'impacte de l'acord d'associació entre Andorra i la UE és comprendre les implicacions globals, tant en l'àmbit econòmic, polític com social. És essencial que els responsables polítics disposin d'informació precisa, fiable i completa per prendre decisions ben fonamentades.

D'aquesta manera, Andorra Endavant vol assegurar-se que no hi hagi cap sorpresa desagradable després de la signatura del futur acord amb la Unió Europea prevista i desitjada pel Govern d'Andorra.

Per dur a terme l'estudi, el grup parlamentari ha negociat i signat un pressupost a la baixa, amb un màxim de 50.000 euros, i un termini de tres mesos com a màxim per lliurar els resultats tenint en compte l'acceleració del ritme de les negociacions entre Andorra i la UE.

Des del partit apunten que, atès que els principals grups parlamentaris no veien la necessitat de realitzar aquest estudi en complement de l'estudi en complement de l'estudi de l'ARI que es faria a posteriori de la rubricació de l'acord en base de les negociacions ja tancades, el grup parlamentari ha decidit finançar l'estudi amb la seva pròpia assignació parlamentària i prioritzar aquesta acció en el marc del seu pressupost parlamentari de 2024.

Malgrat les reticències inicials dels altres grups parlamentaris, Andorra Endavant està decidit a obtenir una visió completa i detallada de l'impacte de l'acord d'associació. Cal destacar que aquest estudi no qüestiona la voluntat d'Andorra de mantenir bones relacions amb la Unió Europea, sinó la necessitat d'identificar i anticipar les possibles conseqüències d'un acord per al Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT