PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una setantena de ciclistes homenatgen a Sepp Kuss

El Comú d’Encamp va commemorar els triomfs del ciclista

Per El Periòdic

Sepp Kuss signa el casc d’un dels participants en la pedalada.
Sepp Kuss signa el casc d’un dels participants en la pedalada. | Comú d’Encamp

Una setantena de ciclistes van participar ahir en l’homenatge, organitzat pel Comú d’Encamp, al guanyador de la Vuelta Espanya 2023 i actual resident a la parròquia, Sepp Kuss, en un acte commemoratiu per homenatjar els triomfs del ciclista i la seva col·laboració en diferents esdeveniments esportius de la parròquia.

La jornada va començar amb una pedalada conjunta fins als Cortals d’Encamp, seguida per una petita cerimònia a la plaça dels Arínsols, on el comú va fer entrega al ciclista nord-americà d’un ram de flors i d’una il·lustració personalitzada creada per Xavier Casals. 

El ciclista va agrair al Comú l’organització de l’acte commemoratiu, perquè «és un exemple de tot el que fa Encamp per donar suport a l’esport i als esportistes». El ciclista també va voler agrair a tots els assistents la seva participació. «Ha sigut un plaer pedalejar amb tots vosaltres i compartir un matí plegats, sobretot als Cortals, perquè li tinc molt afecte, és una de les vistes més maques del país i em porta sempre bons records». 

La cònsol major, Laura Mas, va felicitar en nom del Comú a Sepp Kuss per les seves darreres victòries i va assegurar que és un «orgull tenir un esportista del seu nivell a Andorra i, més en concret, a Encamp». A més, va destacar que el ciclista és «un gran ambaixador» de la parròquia. «Sempre té Encamp al cor i estem molt contents de comptar amb la seva col·laboració en alguns dels esdeveniments esportius que fem, com per exemple la Gran Fondo». 

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, també va lloar la trajectòria de Sepp Kuss i va afegir que en el món del ciclisme, «l’any 2023 ha estat sense cap dubte l’any de Sepp Kuss. Guanyar La Vuelta ha sigut una fita increïble i molts vam estar amb tu i els teus pensaments celebrant la victòria».  

Marot també va recordar que recentment Sepp Kuss «ha quedat segon al Saitama Critérium del Japó i, com no, no podem oblidar aquella 15a etapa del Tour de France que vas guanyar. Tot plegat mostra que ets un lluitador i un gran professional».  

Pel que fa a l’obsequi entregat a Sepp Kuss, Marot va explicar que es tracta d’una il·lustració del ciclista situat als Cortals, amb el seu mallot vermell, que tant va lluitar, i sota un arc de triomf i de moltes enhorabones.  

Finalment, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, va destacar que «és un gran dia a nivell parroquial per a Encamp però també de caràcter nacional, perquè agraïm a Sepp Kuss que senti Andorra i Encamp com casa seva». Torres també va afegir que l’acte d’avui és «una gran iniciativa per part del Comú d’Encamp», perquè es mostra el suport als ciclistes professionals que resideixen al país i que «cada vegada és més rellevant», apuntava el ministre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT