Escaldes - Engordany

Novena derrota de la temporada

Els tricolor aconsegueixen jugar gran part del partit en el terreny de l’equip valencià, però sense èxit

Un instant del partit d’ahir.
Un instant del partit d’ahir. | FC ANDORRA

Ahir, l’FC Andorra ha disputat la 15a jornada de la Liga Hypermotion contra el CD Eldense en un partit on els tricolor han mostrat el significat de resil·liència, en un diumenge de temperatures més càlides on els de Saravia no han pogut aconseguir la victòria amb un marcador final de 1-3.

Després del minut de silenci en homenatge a l’expresident del Govern, Antoni Martí, pel seu traspàs dilluns passat, el col·legiat ha donat inici al partit sortejant el ‘saque’, que ha recaigut en l’Eldense, l’equip visitant.

Amb l’esfèric rodant per la gespa pel xut del davanter de l’equip blaugrana, el joc ha començat amb un FC Andorra molt ben plantat i concentrat en mantenir la defensa.

Els primers minuts del partit, els tricolor han fet un joc pausat i calculat, buscant l’oportunitat de gol sense èxit perquè l’equip visitant mantenia una pressió constant.

La falta per part del número 15 de l’Andorra al número 17 del CD Eldense ha fet sobrevenir un tir lliure dels visitants, on el xut de Marc Mateo amb un corvatura exacta, ha posat als valencians a la davantera del marcador. Tot per un forat descuidat a la defensa que han deixat els de Saravia en el minut cinc. D’igual manera, el col·legiat ha demanat la revisió del VAR per un possible fora de lloc del jugador que ha portat el primer gol del partit, i que ha resultat estar en una posició vàlida.

Així, el matx ha continuat amb un joc ferm i decidit per part de l’FC Andorra, lluitant segon a segon la possessió de la pilota, jugant de banda a banda amb pases curts.

Amb l’estratègia clara i dominant el terreny per part dels tricolor, l’Andorra han jugat gran part del temps de la primera part del matx en el terreny del contrincant. Encara més després de l’arribada del primer gol, el qual ha fet que els andorrans mostressin encara més una posició d’atac contundent i un quadrant de defensa ràpid i molt sòlid, on la resposta dels contrincants ha estat intentar pujar la pilota a l’altra part del camp amb passades llargues.

Tot i això, els de Saravia han continuat buscant el remat, jugant amb el 80% del control de la pilota en la primera part, on no han perdut oportunitat de xutar a porteria en totes les ocasions i de jugar majoritàriament en el terreny contrincant, però sense una definició clara.

Amb tot plegat, els tricolor han aconseguit igualar el marcador amb el gol d’Àlvaro Martín al minut 31, on els jugadors s'han atansat a la zona contrincant per les bandes i amb un tir creuat i un desmarque en diagonal, ha fet que l’esfèric passés pel costat de set jugadors estàtics de l’Eldense.

A la segona part s'ha vist el clàssic joc de toque dels tricolor, però que no ha sigut suficient perquè al minut 62, el valencià Sergio Otuño ha posicionat el 2-1 amb un remat.

El segon gol ha tenyit el partit de faltes constants i nervis per part dels dos equips, així com una excel·lent aturada en la línia de meta d’Álex Pecharromán, qui va salvar d’un altre gol a l’equip.

Malgrat l’intent per recuperar el control del joc, el tercer gol ha arribat marcat per un remat creuat del blaugrana Jesús Clemente després de rebre l’assistència de Soberón, i que el defensa dels tricolor, Dani Martín no ha pogut detenir. Així i tot, els de Saravia han mantingut la seva ànima lluitadora fins a l’últim moment.