PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Inici de la setmana marcat per les altes pressions

Un canvi de patró farà que la circulació atmosfèrica sigui més des de l’oest

Per El Periòdic

Una imatge de les precipitacions.
Una imatge de les precipitacions. | Servei Meteorològic

El servei meteorològic d’Andorra va informar a través de les xarxes socials, que a partir d’avui s’espera que les glacejades matinals tornin als fons de vall, amb inversions tèrmiques. La setmana començarà amb un canvi de patró del temps, ja que la circulació atmosfèrica es tornarà més zonal (de l’oest), hi haurà menys ondulacions, i tornaran a ser protagonistes les altes pressions. Durant el dia d’avui, el vent serà febre de component oest, i les temperatures mínimes previstes són de 5ºC a la parròquia d’Andorra la Vella, 1ºC a 1.500 metres i 4ºC al Pas de la Casa. Pel que fa a les màximes, seran de 18ºC a Andorra la Vella, 18ºC a 1.500 metres i 10ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 3.700 metres al migdia i a 4.000 metres a la nit.

De cara a demà dimarts, des de meteorologia apunten que continuarem sota la influència de la circulació zonal, al límit entre les altes i les baixes pressions. Això provocarà un temps estable, tot i que hi haurà alguns núvols alts.
El vent de component oest arribarà a ràfegues de 30 km/h al llarg del matí als fons de vall.

Les temperatures mínimes previstes per a demà són de 6ºC a la parròquia d’Andorra la Vella, 1ºC a 1.500 metres i 6ºC al Pas de la Casa.
Les temperatures màximes seran de 19ºC a Andorra la Vella, 16ºC a 1.500 metres i 9ºC al Pas de la Casa. La isoterma de 0ºC se situarà a 3.800 metres al migdia i a 3.500 metres a la nit.

El dimecres continuarà en aquesta línia amb els núvols alts com a protagonistes degut a la circulació zonal, i amb un vent de component oest que arribarà a ràfegues de 30 km/h al matí als fons de vall. Les temperatures mínimes previstes són de 7ºC a Andorra la Vella, 2ºC a 1.500 metres i 2ºC al Pas de la Casa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT