PUBLICITAT

Ordino

360 persones van gaudir de la 31a Mostra Gastronòmica d’Andorra

La zona de pícnic i les trobades amb cuiners emergents de l’Ordino Gourmet han estat un èxit

Per Sònia Lecha

Dues de les tapes que van oferir durant la Mostra Gastronòmica d’Andorra, ahir.
Dues de les tapes que van oferir durant la Mostra Gastronòmica d’Andorra, ahir. | S.L.

El Centre de Congressos d’Andorra situat a la parròquia d’Ordino va acollir ahir la 31a edició de la Mostra Gastronòmica. 360 persones van gaudir de diferents tapes que proporcionaven els 18 estands que han participat en l’edició d’enguany. 

«Per a participar, els restaurants havien de portar 100 mitges racions d’un plat i 100 mitges racions de l’altre», va concretar el coordinador de la mostra, Toni Corominas. Aquesta 31a edició ha estat tot un èxit, «ha estat tot venut i això vol dir que la gent es continua interessant per la Mostra Gastronòmica d’Andorra», va explicar Corominas.

Després de l’èxit en l’edició passada, aquest any han tornat a repetir ‘l’Ordino Gourmet’ i des de l’organització estan molt contents de com han funcionat les novetats d’enguany, com la zona de pícnic al costat de la fira de productes o les trobades amb cuiners emergents. Respecte a aquest últim, Corominas va confirmar que «l’any vinent repetirem la secció de cuiners emergents perquè és un aparador per donar-se a conèixer a ells i a la seva cuina d’autor». 

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va valorar que «després de 31 anys aconseguir que un esdeveniment com aquest aguanti tant de temps és un fet que demostra que s’han fet les coses com deu mana». Aquesta 31a edició ha estat l’última on Mortés ha assistit com a cònsol, però no va sentir nostàlgia perquè «tot té un principi i un final i jo estic preparat per aquest final». 

Mortés va voler valorar el canvi que ha fet el país pel que fa a la restauració i a la gastronomia. Aquesta última «és un dels elements importants pel que fa al turisme i hem de continuar apostant per aquest sector perquè és un dels principals motors del país». 

Una vegada els 360 assistents havien dinat i ja tenien la panxa plena va arribar el moment de l’entrega de premis. Les persones que van assistir a la mostra, al centre de la taula on es trobaven assegudes, hi havia un cartell amb un codi QR per votar el plat més tradicional i el plat més original. Abans d’anunciar els tres primers classificats, Mortés va voler  dedicar unes paraules al públic: «la Mostra ha estat un nou èxit i agraeixo a totes les persones que han assistit. Una part molt important de l’èxit es deu al públic qui ho ha recolzat des d’un inici». 

Per una banda, el primer premi era al plat tradicional. El tercer lloc va ser per la’Cort del Popaire i Era de la Cort’ pel plat ‘Gyozes andorranes de trinxat i purés de cols’. En segon lloc, va ser premiat el ‘Raconet del Sasa’ per l’escarola amb guatlles i escabetx. I finalment, el primer lloc va ser per l’Hostal Palanques pel caneló de cua de bou al vi amb puré d’api bola. 

Per altra banda, es va premiar el plat més original. La truita espanyola de bacallà al pil-pil de Barra Mar’s Gastrobar va obtenir la tercera posició. En segon lloc, va ser pel Restaurant Andrea i la carxofa confitada amb foie. I finalment, per partida doble, en primer lloc, va quedar l’Hostal Palanques per l’Irish Coffee en potet. 

Un esdeveniment que demostra que «la gastronomia continua tenint un fort vincle que uneix a la gent apassionada per aquesta», tal com va comentar el cònsol major d’Ordino. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT