PUBLICITAT

Recordant els bons temps

  • Mato porta a Andorra el desig del PP de tornar a governar a Espanya i ser decisius a Catalunya
I. ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mato, Cornet, el cònsol espanyol Ochoa de Olza i el president del PP a Andorra, del Pino, ahir. Foto: TONY LARA

Ana Mato, vicesecretària general d'organització del Partit Popular espanyol, va venir diverses vegades a Andorra a esquiar quan era adolescent. Així ho va recordar ahir durant la inauguració oficial de la seu del PP a Escaldes-Engordany. Feia temps que els populars andorrans esperaven la visita d'un càrrec destacat per inaugurar la seu: S'havia parlat del líder del partit, Mariano Rajoy, y de la candidata a presidir la Generalitat de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, però cap dels dos no ha pogut trobar un forat a les respectives agendes.

Ambdós van estar presents, malgrat tot, en format digital: els caps visibles del PP a Catalunya i Espanya es van adreçar als militants i simpatitzants andorrans amb sengles vídeos emesos durant l'acte d'ahir. «Aniré a veure-us», va prometre el líder del PP, tot i que ni ell ni Mato no van concretar quan. El líder del PP va explicar estar molt atrafegat treballant per un canvi de govern que foragiti els socialistes de la Moncloa i que torni a aquells temps, enyorats pels populars, en què la dreta espanyola «governava Espanya i era decisiva a Catalunya».

El missatge del PP, que ahir va portar la campanya electoral catalana fins a Andorra, és clar: els socialistes provoquen les crisis econòmiques i els populars les resolen. Apel·lant a l'esperit de 1996, Mato va demanar el vot per aconseguir «el canvi que Catalunya i Espanya necessiten» i va elogiar el «dinamisme i la modernitat» d'una comunitat autònoma tradicionalment difícil per al PP. Minuts abans, Sánchez Camacho havia dit via vídeo: «Necessitem també el vot dels catalans que estan a Andorra i que volen una Catalunya millor»... una Catalunya millor és precisament l'eslògan de Convergència i Unió en aquesta campanya. I és que els populars no se n'amaguen: aspiren a ser la tercera força al Parlament català per condicionar un futur govern de CiU i fer claudicar Artur Mas del radicalisme sobiranista que ells li atribueixen.

¿I més enllà de les eleccions catalanes? Mato va recordar que el PP proposa una circumscripció al Senat per als residents espanyols a l'exterior i que ha aconseguit el vot en urna als consolats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT