PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 31 edició de la Mostra Gastronòmica encén els fogons

El Beç estarà present en aquest esdeveniment gastronòmic

Per El Periòdic

Les autoritats escolten l'explicació dels productors de cervesa artesana del país.
Les autoritats escolten l'explicació dels productors de cervesa artesana del país. | ANA / E.P.

La 31 edició de la Mostra Gastronòmica d'Ordino ja ha encès els fogons. Amb un marcat caràcter internacional, entre avui i demà, la mostra omplirà la parròquia ordinenca dels millors menjars del país, en petit format, per tal que tots els visitants que s'hi acostin puguin degustar les propostes fetes pels 18 restauradors del Principat participants. Un dels restaurants destacats que estarà present durant l'esdeveniment és el Beç. Així, aquest dissabte s'ha donat el tret de sortida a les dues jornades que convertiran Ordino en el centre de la gastronomia al Principat, on ha estat inaugurat el Saló Gastronòmic, al Prat del Call, on al llarg del cap de setmana es realitzaran diferents exhibicions de cuina i presentació de productes.

En la presentació, la cònsol menor ordinenca, Eva Choy, ha posat en valor els espais complementaris de la mostra, com és el Saló Gurmet. "Hem ampliat l'espai i l'hem mogut al Prat del Call, perquè pensem que ens ajuda en el creixement d'una activitat que, amb aquesta 31a edició, està plenament consolidada a Ordino". La cònsol menor ha remarcat que "estan totes les entrades venudes, tant per la mostra com pels diferents tallers" i ha ressaltat la qualitat dels productes que integren la fira gastronòmica. Durant la visita inaugural, Choy ha estat acompanyada pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu del Govern, Guillem Casal, la delegada de la Generalitat de Catalunya a Andorra, Anna Vives, la consellera de finances del Comú d'Ordino i candidata a cònsol en les pròximes eleccions comunals, Maria del Mar Coma, els consellers comunals Jordi Serracanta i Cristina Montolio, així com el coordinador de la 31a edició de la Mostra Gastronòmica, Toni Corominas.

Entre els productes gurmet que es podran trobar al Saló del Prat del Call hi haurà la tòfona de Noir et Blanc, la mel d'Autèntic Abelles, les conserves de Cal Senzill de Bellpuig, els embotits de Xolis d'Adons, els dolços de Youcakes by Estopiñán, els formatges de l'Oliva, el Safrà del Montsec, l'oli d'oliva de Terra la Vita, el sortit de productes gurmet de la botiga Sargantilla, la Cervesa Alpha, els Brevatges Raimon i diferents opcions de vi al Wine Corner com els de la DO Pla de Bages o els vins d'alçada Casus Belli, així com les degustacions de la Sara's Food Truck.

Pel que fa al programa, hi haurà les exhibicions dels cuiners emergents Cristian Sansa (Kanvium) i Àlex Kintchella (Cort del Popaire), la degustació dolça de Youcakes, dos tastos de formatges i productes amb tòfona i un tast de vins a cegues. Això pel que fa al dissabte. Diumenge serà el torn dels tallers infantils que aniran a càrrec de Gastragsm, tant els dolços com els salats. En aquest sentit, Corominas ha valorat que "hem fet un pas més i hem volgut donar l'oportunitat a dos cuiners emergents del país per tal que puguin mostrar els seus dots culinaris" fent referència a Sansa i Kintchella. A més a més, ha destacat "l'espai de pícnic que acompanya el Saló Gurmet, on els visitants podran degustar els productes que hagin adquirit en les diferents parades", segons informa l'ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT