PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova convocatòria de DenunciAND per la Puríssima per l’habitatge

La plataforma anònima convoca dues noves manifestacions pel pont i pel debat d’Estat

Per El Periòdic

Manifestació per l’habitatge del 31 d’octubre convocada per DenunciAND.
Manifestació per l’habitatge del 31 d’octubre convocada per DenunciAND. | Maria Lozano

La plataforma anònima DenunciAND, principals promotors de la manifestació produïda el passat 31 d’octubre per protestar contra l’encariment de l’habitatge al Principat i de les casserolades diàries, va fer ahir una nova convocatòria a la ciutadania per a fer dues mobilitzacions més que coincidiran amb el pont de la Puríssima del 8 de desembre, període on el país acull un gran nombre de turistes per les vacances espanyoles, i un altre que es portarà a terme en el marc del debat d’Estat per l’habitatge que se celebrarà al Consell General el pròxim dijous 16 de novembre convocat per la formació majoritària de l’oposició, Concòrdia.

El col·lectiu crida a la mobilització per protestar contra «la violència econòmica» del Govern

La plataforma va denunciar ahir, mitjançant la xarxa social Instagram, «la violència econòmica del Govern i els clans opulents que ens han portat fins» a la situació inflacionària en el mercat immobiliari. Envers aquesta, DenunciAND va destacar la resposta de la ciutadania, arran de la seva convocatòria de manifestació, on «vam trencar el so del silenci, tot realitzat en una exhibició de pacifisme». Així, la plataforma anònima aspira a tornar a mobilitzar a la ciutadania per a provocar dues protestes multitudinàries que afectin el funcionament ordinari del país en un període on la recepció de turistes s’incrementa exponencialment, a més d’augmentar la pressió cap a la classe política en mobilitzar-se entorn del Consell General mentre se celebra el debat d’Estat per l’habitatge.

La darrera manifestació convocada per DenunciAND va aconseguir mobilitzar a més de 1.000 ciutadans, que van sortir al carrer per protestar contra l’actual situació de l’habitatge, on es van poder escoltar diversos càntics contra els especuladors immobiliaris, el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol. La manifestació va aconseguir que l’Executiu es reunís de forma extraordinària el dia festiu de l’1 de novembre per Tots Sants. Després d’aquesta reunió extraordinària, el cap de Govern va convocar reunions a porta tancada amb els diferents grups parlamentaris per a tractar d’arribar a consensos amplis per a solucionar la problemàtica de l’habitatge, en el marc de l’aprovació pendent de la llei de mesures d’estímul pel mercat immobiliari i d’inversió estrangera en aquest àmbit. Així mateix, Concòrdia va convocar un debat d’Estat al Consell General de forma paral·lela que tractés de forma urgent aquesta casuística de forma pública pel pròxim dijous 16 de novembre.

DenunciAND ressalta l’actitud pacífica dels manifestants del passat 31 d’octubre on es va trencar el silenci

Aquest serà l’espai que aprofitarà DenunciAND per a continuar convocant mobilitzacions que incrementin la pressió per a la classe política, protestant pels increments dels preus dels lloguers i exigint, de forma multitudinària i mediàtica, solucions efectives i ràpides per a la resolució del problema que més preocupa a la població del país, segons indiquen les dades recopilades pels estudis de l’Àrea de Recerca i Innovació (ARI).

 

Les claus: 

1. DenunciAND convoca a la ciutadania per a protestar a les portes del Consell General mentre se celebra el debat d’Estat sobre l’habitatge del pròxim dijous 16 de novembre. 

2. La plataforma anònima convoca a la població per a fer una manifestació que dificulti la funcionalitat viària del país pel pont de la Puríssima del 8 de desembre.

3. La mobilització del passat 31 d’octubre va aconseguir reunir a més de 1.000 ciutadans, a la plaça de la Rotonda de la capital, que van denunciar l’increment dels preus de l’habitatge.

4. El Govern es va reunir, de forma extraordinària, l’endemà de la manifestació de la Castanyada i van convocar reunions amb tots els grups parlamentaris per buscar consensos.

5. Concòrdia va convocar un debat d’Estat al Consell General per a debatre la problemàtica a l’hemicicle de forma pública. Aquest espai serà aprofitat per DenunciAND per mobilitzar-se.

6. L’Àrea de Recerca i Innovació (ARI) ha recaptat dades en els seus observatoris que assenyalen que l’habitatge és la principal preocupació de la ciutadania del Principat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT