PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Astrié s’enfrontarà a la coalició de González a Andorra la Vella

Els dos candidats assumeixen el lideratge de les seves llistes per a decidir el model de la capital

Per Joan Jiménez

Consell de Comú d’Andorra la Vella.
Consell de Comú d’Andorra la Vella. | Tony Lara / Comú d’Andorra la Vella

El compte enrere per les eleccions comunals a la capital ja ha començat. L’actual cònsol major, David Astrié, assumirà el lideratge de la candidatura de Demòcrates amb SDP Progressistes envers la llista de coalició d’Enclar, una candidatura conjunta del PS, Concòrdia i Somveïns, liderada per l’actual conseller de Comú socialdemòcrata, Sergi González. Els dos candidats assumeixen la primera posició de les seves respectives candidatures després de presentar-se en els comicis parroquials del 2019 com a número dos de Conxita Marsol i Dolors Carmona. Ara, els dos pretendents a la posició de cònsol major de la capital per a la pròxima legislatura enfrontarà a les urnes a dos candidats amb experiència amb projectes i candidatures diferents per Andorra la Vella.

Astrié mostra el seu lideratge continuista i renovat / David Astrié ha exercit de cònsol major des que la seva mentora, Conxita Marsol, va deixar el Comú de la capital per a concórrer a les eleccions generals del passat 2A, arribant finalment a ser ministra de Presidència, Economia, Habitatge i Treball. En aquests mesos, Astrié ha sabut fer un equilibri entre mantenir el full de ruta demòcrata en aquesta legislatura, al mateix temps que es desmarcava de la figura de Marsol i guanyava personalitat de cara a l’electorat. 

En declaracions per aquest mitjà després del Consell de Comú d’ahir, Astrié va transmetre la seva confiança en la seva experiència, treball i en el seu equip, esmentant que estan acabant de configurar el nou programa electoral amb noves idees amb l’objectiu de transmetre’l de forma «molt pedagògica i didàctica al màxim de persones». 

Astrié afronta aquest lideratge amb «moltes ganes i respecte», al mateix temps que es guia per la «il·lusió, ja que ens han quedat molts projectes al calaix per la covid» i per falta de temps, segons va estipular. Algunes d’aquestes iniciatives són la plaça del Poble, un dels projectes estrella de la candidatura demòcrata, així com programes d’habitatge, problemàtica molt destacada en aquestes eleccions, a més de projectes de sostenibilitat, d’àmbit social i de dinamització econòmica, aspectes on els candidats d’Astrié tenen especial interès. Així mateix, respecte a l’àmbit econòmic, el candidat de DA va declarar que «sabem tots que vivim del turisme i que, malgrat que puguem diversificar les fonts d’ingressos del nostre país, el turisme és i continuarà sent la font d’ingressos principal. Per tant, hem de continuar apostant per aquest».

González aplega a l’oposició pel canvi / L’actual conseller socialdemòcrata ha participat ja en tres comicis amb el PS. Després de presentar-se a les llistes del 2011, 2015 i 2019, on va ocupar el número dos per darrere de Dolors Carmona, el conseller de la capital ha aconseguit reunir a diversos partits de l’oposició per a provocar un canvi en la direcció comunal. El PS, Concòrdia i Somveïns s’han sumat sota les sigles d’Enclar, les quals fan referència a l’església de la capital, Sant Vicens d’Enclar, i tenir el doble significat de voler atorgar transparència i claredat.

En declaracions a aquest mitjà, González va estipular que aquesta coalició neix després dels resultats de les eleccions nacionals, on «els ciutadans volien un canvi, però amb les llistes de PS, Concòrdia, Andorra Endavant i altres que oferien aquest, la diversificació del vot va fer que es diluís». Amb aquestes anàlisis, González ha aconseguit sumar les diferents llistes en només una per «deixar a un costat les sigles i pensar en la parròquia d’Andorra la Vella».

Enclar acudirà a les urnes amb idees en matèria d’urbanisme, destacant la revisió del Pla Urbanístic, habitatge, on la plataforma considera que des del Comú es poden fer múltiples iniciatives, i fent especial èmfasi en l’aspecte social de la parròquia. En aquest àmbit, González va destacar que volen «una conselleria social a nivell transversal» que «agafi un pes molt important», ja que el conseller va declarar que, actualment, «tenen uns enfocaments més generals» i Enclar pretén treballar «una visió més moderna i oberta» inspirada en models de països del nord d’Europa. González va sentenciar al·legant que «no hem d’inventar res. Enclar és el dia a dia de la nostra parròquia. Hem de posar el termòmetre, veure les necessitats (d'Andorra la Vella) i així fer propostes».

 

- les llistes -

Demòcrates + SDP Progressistes + Independents

1. David Astrié 
2. Miquel Canturri
3. Rosa Maria Sabaté
4. Rosalina Areny
5. Meritxell Crespo
6. Gerard Menardia
7. Gemma Minguillón
8. Marc Latorre
9. Letícia Teixeira
10. Ton Cerqueda
11. Noelia Lucena
12. Joan Espineta

SUPLENTS
1. Judit Ruiz
2. Francisco Reyes

 

Enclar (PS + Concòrdia + Somveïns + Independents) 

1. Sergi González
2. Olalla Losada
3. Jordi Cabanes
4. Marc Torrent
5. Maria Nazzaro
6. Eva Tadeo
7. Joaquim Miró
8. Susagna Mosquera
9. Xavier Surana
10. Meritxell Pujol
11.Carla Guinot
12. Vanessa Giades

SUPLENTS
1. Cristian Cerqueda
2. Maria Dolors Carmona

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT