PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili crea Consens per Escaldes-Engordany i l’oposició s’uneix

Demòcrates, Acció, SDP i Independents tenen l’objectiu de guanyar a Gili el pròxim 17 de desembre

Per Sònia Lecha

El Consell de Comú d’Escaldes-Engordany on van fer públiques les llistes per a les eleccions comunals del pròxim 17 de desembre.
El Consell de Comú d’Escaldes-Engordany on van fer públiques les llistes per a les eleccions comunals del pròxim 17 de desembre. | S.L.

Neix Consens per Escaldes-Engordany, un partit capitanejat per Rosa Gili i Joaquim Dolsa, el qual opta a la reelecció amb una candidatura que inclou idees i sensibilitats diferents. En el moment d’entrega de la llista, Gili va destacar que «crec que és una molt bona candidatura, en el sentit que al final representa a molta gent de la parròquia». La número u de Consens per Escaldes-Engordany confia molt en els candidats perquè «ja tenim experiència, amb la feina feta, però també incorporem gent nova, amb ganes i il·lusió», va remarcar Gili. 

La llista es va entregar a les 10.00 hores a la secretaria general del Comú i va ser presentada per Montserrat Iranzo i Albert González. Rosa Gili i Joaquim Dolsa estan acompanyats de Magda Mata i nou membres més. A més, de dues persones suplents.

Igual que ha passat en altres parròquies, tots els partits de l’oposició s’han unit per anar contra Rosa Gili. La segona candidatura d’Escaldes-Engordany està formada per Demòcrates, Acció, SDP i Independents i està liderada per Anna Garcia acompanyada de Gemma Bofarull i Gabriel Guerrero. 

Per una banda, Gili en les eleccions comunals anteriors l’any 2019 venia d’haver estat consellera general per al Partit Socialdemòcrata entre el 2011 i el 2019, haver liderat la coalició d’Acord en les eleccions generals d’aquell mateix any, i haver estat escollida per només 10 vots en les comunals, en la llista feta per PS + Independents. Després de deixar la formació vermella, ara l’actual cònsol major de la parròquia, encapçala una gran coalició que aglutina diferents famílies polítiques del país com són el PS o Concòrdia, a banda dels independents que ja l’acompanyen des de l’anterior legislatura.

Per altra banda, Garcia és la cap de Departament de Cultura i l’actual número u de Demòcrates + Acció + SDP + Independents. El comitè parroquial de la formació taronja la va designar per unanimitat amb l’objectiu de guanyar a Gili en les eleccions del pròxim 17 de desembre. El coneixement que té del Comú i ser força coneguda a la parròquia són les seves principals cartes de presentació. 

Garcia afirma estar «molt il·lusionada» i compartir plenament l’ideari de la llista que representarà.

La número u de Consens per Escaldes-Engordany, en el moment de presentar les llistes, va reconèixer que la conformació d’aquesta no ha estat fàcil. A Gili li hauria agradat poder entregar la llista abans, però al final això ho ha marcat el ritme de les negociacions. Tot i això, l’actual cònsol major està contenta amb la llista presentada i considera que «avui és el primer dia d’una nova etapa». En unes setmanes podrem comprovar quin rumb pren aquesta nova etapa liderada per Gili i el seu nou partit Consens per Escaldes-Engordany. 

 

- les llistes - 

Consens per Escaldes-Engordany

1. Rosa Gili
2. Joaquim Dolsa
3. Magda Mata 
4. David Pérez
5. Valentí Closa
6. Laura López
7. Ramon Tena
8. Marc González
9. Maria Carriço
10. Joan Arderiu
11. Carolina Llorens
12. Sara Valls

SUPLENTS
1. Guriqbal Singh Sandhu
2. Jose Luis Frigola

 

Demòcrates+Acció+SDP+Independents

1. Anna Garcia
2. Gemma Bofarull
3. Gabriel Guerrero 
4. Anna Ricart
5. Laura Mas
6. Enric Castellet
7. Agda Castillo
8. Alexandre González
9. Isabel Zoppetti
10. Diogo Manuel Vieira
11. Jordi Olive
12. Gerard Queró

SUPLENTS
1. Montserrat Tomas
2. Xavier Ferri

PUBLICITAT
PUBLICITAT