PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Majoral, a la cerca de la reelecció a Sant Julià

La parròquia laurediana és l’única amb tres candidatures

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment de la sessió ordinària del consell Comú de Sant Julià de Lòria, ahir.
Un moment de la sessió ordinària del consell Comú de Sant Julià de Lòria, ahir. | Comú de Sant Julià de Lòria

Podent-se considerar com una de les més ‘oblidades’ per part de l’Executiu, Sant Julià de Lòria apunta a ser la parròquia amb més moviment de cara a les eleccions comunals del pròxim 17 de desembre, ja que es tracta de l’única de les set que compta amb tres candidatures. Una d’aquestes és l’encapçalada per Josep Majoral, al capdavant d’Unió Laurediana+Dem-òcrates+Acció+Independents, i repeteix amb Mireia Codina. 

Així doncs, els actuals mandataris opten a tornar a exercir el càrrec. Ara, però, amb una llista ben diferent que la de les eleccions del desembre del 2019. En aquest sentit, sense comptar Majoral i Codina, només tres noms tornen a estar a la candidatura: Maria Àngels Marfany Puyoles, Carles Felip Pereira Barros i Sònia Carrillo Bardají. La resta, cares noves que varien entre l’experiència política i novells, comptant ja amb un relleu generacional. 

Un dels presentadors ha estat Joan León, actual secretari d’Estat de Justícia i Interior, que va assenyalar que la llista d’UL + DA + Acció + Independents destaca pel seu «alt grau de compromís amb la parròquia», a més d’esmentar que «tenim una candidatura que conjuga experiència en la gestió del Comú amb persones que fan la seva primera irrupció en política».

Enginyer de formació, Majoral va exercir el seu primer càrrec públic el 2003 com a conseller d’Esports dins la llista d’Unió Laurediana (UL) encapçalada per Josep Pintat. En les eleccions comunals del 2007, va ser reelegit sota les mateixes sigles, en aquest cas, però, per agafar les regnes del departament d’Urbanisme. En els comicis del 2011, i ara amb Montserrat Gil com a cap de llista d’UL, va ser reelegit per tercera vegada consecutiva i va afrontar la legislatura liderant el departament de Manteniment i Medi Ambient. L’any 2015, el polític lauredià va presentar-se a les eleccions nacionals per la circumscripció de Sant Julià de Lòria i va sortir escollit com a conseller general. Va ocupar aquest càrrec durant tot el mandat fins que el 2019 va esdevenir cap de llista d’UL als comicis comunals, on va guanyar obtenint una majoria de nou dels 12 consellers disponibles. 

D’altra banda, Desperta Laurèdia es torna a presentar després de quatre anys a l’oposició i amb més presència i força que llavors i com a íntim aliat de Concòrdia. Cerni Cairat canvia el tàndem i enguany l’acompanyarà Sofia Cortesao, número tres dels darrers comicis, juntament amb una llista que també ha patit una rentada de cara. 

En darrer lloc, sota el paraigua del Partit Socialdemòcrata (PS) i Progressistes-SDP i després de no donar fruit el pacte amb Desperta Laurèdia, Antonio Miralles i Carolina Caubet lideraran Per Sant Julià, un partit local. Miralles va ser president de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres i vicepresident de la Federació d’Associacions de Comerciants (FACA). Des de fa uns anys està jubilat i ara opta al consolat lauredià.

 

- les llistes -

UL + DA + Acció + Independents

1. Josep Majoral 
2. Mireia Codina
3. Sandra de la Rosa 
4. Sergi Majoral
5. Maria Àngels Marfany
6. Sònia Carrillo
7. Carles Felip
8. Samantha Bosque
9. Ariadna Martínez
10. Marc Cabanes
11. Agustina Grandvallet
12. Jordi Blanco

SUPLENTS
1. Agnès Ferrer
2. Adrià Betriu

 

Desperta Laurèdia

1. Cerni Cairat 
2. Sofia Cortesao
3. Maria Teresa Areny
4. Joan Malea
5. Eva Ramos
6. Gerard Martinez
7. Judith López
8. Marc Ferré
9. Cristià Mayorales
10. Erika Baron
11. Anna Maria Aché
12. Héctor Mas

SUPLENTS
1. Nina Boude
2. Anna Gabriel

 

Per Sant Julià

1. Antonio Miralles
2. Carolina Caubet
3. Meritxell Bundancia 
4. Cristofer Roman
5. Letícia Tarancon
6. Joan Lorite
7. Belén Oliveira
8. Josep Mª Cucalón
9. Alba Gili
10. Ernest Navarro
11. Francesca Anglada
12. Armand J. Pereira

SUPLENTS
1. Rosa Mª Salas
2. José Suarez

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT