PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vicky Jiménez, com a ‘wild car’, participarà al Creand Andorra Open

La cita començarà el 27 de novembre i ja s’han confirmat 26 participants, a les quals se sumen sis convidades

Per Pol Forcada Quevedo

Enric Molina, Martí Alfonso, Alain Cabanes i Gerard Blasi després de la roda de premsa, ahir.
Enric Molina, Martí Alfonso, Alain Cabanes i Gerard Blasi després de la roda de premsa, ahir. | Creand Crèdit Andorrà

Durant la setmana del 27 de novembre al 3 de desembre tindrà lloc la segona edició del Creand Andorra Open, la competició femenina en categoria W125 on Vicky Jiménez tornarà a prendre part. L’andorrana ho farà com a wild card, amb una de les sis invitacions que té el certamen per donar. Les altres, segona va explicar el director de la cita i soci de Tennium –empresa que l’organitza–, Enric Molina, «les anunciarem en breu, i dues d’elles són jugadores top50, una fins i tot està al voltant del top30». En la roda de premsa també va participar el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes; el president de la Federació Andorrana de Tennis (FAT), Gerard Blasi; i el director de l’Àrea Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso.

Amb l’objectiu de consolidar i fer créixer el certamen a mitjà-llarg termini, enguany s’ha presentat un cartell amb tenistes importants i alt rànquing WTA «fruit de la feina de l’any passat i sobretot l’experiència en tots els nivells que van gaudir les jugadores», va esmentar Molina. Així, ja s’han confirmat 26 participants, a les quals se sumarà Jiménez i les altres cinc que encara s’han de comunicar. L’aposta de Tennium «és invertir en aquest projecte», va comentar el director del Creand Andorra Open, prova d’això, i com a novetat per aquesta edició, és l’aplicació del videoarbitratge.

En afegit, i amb la voluntat d’oferir l’oportunitat a tothom per anar a veure els partits, de dilluns a dijous les entrades seran gratuïtes, i a partir de divendres –quarts, semifinals i final– «seran a preus molt populars»: disponibles a partir de 15 euros. A més, els clients de Creand tindran un descompte del 20%, i coincidint amb l’obertura de les pistes s’ha decidit que els horaris del torneig siguin a la tarda. 

Demanat per la resposta del públic l’any passat, que no va ser l’esperada, Molina va assenyalar que aquest any s’han previst una sèrie d’accions no només a nivell de comunicació, sinó a través d’acords tals com amb la Federació Catalana de Tennis (FCT), Grandvalira o AnyósPark.

D’altra banda, el president de la FAT va indicar que «és un orgull tenir esdeveniments d’aquesta magnitud a Andorra» no només perquè posiciona el Principat al mapa internacional pel que fa al tennis, ans permet el foment de la base «i donar ganes als infants perquè el vulguin practicar». En relació amb això, i de forma paral·lela al torneig, es farà un campionat sub14, masculí i femení, entre els representants dels clubs i acadèmies andorranes. 

Per la seva part, Alfonso va declamar la importància d’aquestes cites, i va recordar que Creand està al costat de l’esport del país donant suport a clubs, federacions i esportistes en l’àmbit individual.

Finalment, Cabanes va recalcar que certàmens d’aquest tipus, publicoprivats, «són la millor fórmula per potenciar l’esport al Principat». Demanat per l’actual situació del Govern amb l’FC Andorra, arran de les declaracions de Piqué, el secretari d’Estat no va voler treure el protagonisme al tennis i va asserir que més endavant, «segurament en els pròxims dies, tindrem l’ocasió de parlar del tema, i espero amb bones notícies per a tothom».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT