PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Roger Puig, preparat per la nova temporada

L’objectiu és mantenir-se dins del top10 a la Copa del Món i del rànquing mundial

Per El Periòdic

Imatge de Roger Puig.
Imatge de Roger Puig. | FAE

Roger Puig està a punt per començar la nova temporada després d’una estada de cinc setmanes al mes de setembre a Xile on va poder entrenar amb la corredora de la Copa del Món Ester Ledecka i corredors del Top30 de la Copa del Món i també de la Copa d’Europa. Puig va obtenir el reconeixement per part de tot l’staff d’aquests països pel treball efectuat pels traçats de descens dels corredors d’aquest nivell sense cap problema, demostrant un alt nivell.

Ara, a finals de novembre, tot l’equip es desplaçarà cap a Itàlia, on hi ha una pista exclusiva per a corredors i es podran efectuar els ajustaments als esquís d’aquest curs i fer els últims retocs i acabar de configurar-los amb les especificitats de l’esquiador. La primera cursa serà a St. Moritz, el 15 de desembre, on es faran dos descensos just després de la Copa del Món FIS, i seguidament es faran dos supergegants a la mateixa pista. Després l’equip es desplaçarà a Steinach am Bremmer, molt a prop d’Innsbruck, per realitzar dos supergegants i dos gegants just abans de l’aturada de Nadal.

Després dels entrenaments a Xile, efectuats amb molta intensitat, Puig encara la temporada amb molt optimisme i amb l’objectiu de mantenir-se dins del top10 a la Copa del Món i del rànquing mundial, on actualment hi és, fins i tot amb un quart lloc al rànquing en eslàlom i descens. Com a part més ambiciosa, està aconseguir el màxim de top5 i superar els aconseguits la temporada passada.

Correrà amb només un pal / Aquesta temporada Puig haurà d’esquiar amb un sol pal a causa del canvi de normativa establert per la FIS. Aquesta variació al reglament arriba a conseqüència dels requeriments especialment d’Àustria, que va fer aquesta demanda a la FIS. Així doncs, després de 20 anys esquiant amb dos pals, i a un mes de les primeres curses de la Copa del Món, Puig ha d’aprendre a fer sortides amb un pal, i buscar l’equilibri a les corbes anant només amb un d’aquests suports. Amb tot, Puig vol plantar cara a la pròxima temporada per demostrar que pot estar davant, tot i els canvis de reglament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT