PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La no-vacunació contra la bronquiolitis, l’interès del PS

Susanna Vela demana saber per què no es vacuna els infants

Per El Periòdic

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela.
La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela. | PS

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, va entrar durant el dia d’ahir una nova pregunta al Consell General. Aquesta vegada, la també presidenta suplent del grup parlamentari es va voler interessar per la bronquiolitis i la seva vacunació, amb l’objectiu de conèixer quines són les raons per les quals el Ministeri de Salut, encapçalat per la ministra Helena Mas, no ha inclòs aquesta vacuna en la pauta generalitzada per als infants.

La pregunta formulada per Vela ve donada arran dels recents casos detectats per bronquiolitis en infants menors de dos anys, la qual ha suposat l’avís en escoles bressol per ser una malaltia molt contagiosa i que ha provocat que deu d’aquests menors hagin estat ingressats. De tots ells, i des del passat mes d’octubre, sis han estat intervenguts a l’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell i quatre han estat traslladats a UCIs pediàtriques de centres catalans.

La bronquiolitis és una infecció pulmonar que normalment ve causada pel Virus Sincicial Respiratori (VSR), que tapa el pas de l’aire i provoca ofec al menor afectat. És una malaltia habitual que es dona quan arriba l’època de fred i que actualment compta amb una vacuna que redueix les hospitalitzacions, motiu pel qual Vela i el grup parlamentari Socialdemòcrata s’ha interessat en saber per què l’Executiu no l’ha inclòs ja a la pauta de vacunació dels infants d’Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT