PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Generalitat regula els habitatges turístics a la Seu

El nou decret llei afecta un total de 262 municipis del territori

Per El Periòdic

Els municipis afectats pel decret de llei sobre els habitatges d’ús turístic.
Els municipis afectats pel decret de llei sobre els habitatges d’ús turístic. | Generalitat de Catalunya

La Generalitat va aprovar dilluns un decret llei elaborat per la Conselleria de Territori en relació amb la regulació dels habitatges d’ús turístic. Amb l’objectiu de frenar la seva expansió i, fins i tot, reduir el parc existent, la mesura afectarà uns 262 municipis del territori català, entre els quals es troba la Seu d’Urgell, i que sumen 95.000 dels 102.000 pisos turístics que hi ha a Catalunya. Altres localitats afectades de la província de l’Alt Urgell són Àrseguel o Tuixent.

D’aquesta manera, i en cas que el decret aconseguís el suport necessari al Parlament, els posseïdors d’una llicència de pis turístic deixaran de tenir-la, veient-se en la tessitura d’haver d’aconseguir una llicència urbanística dins dels pròxims anys si volen mantenir-la. «Les noves llicències no s’atorgaran fins que no modifiquin el planejament urbanístic per així permetre la compatibilitat de l’ús turístic amb el de l’habitatge», van afirmar.

L’aplicació en les localitats escollides s’ha basat en dos criteris diferents, segons van esmentar: presentar dificultats d’accés a la vivenda — on està situada la Seu d’Urgell — i comptar amb una concentració de més de cinc pisos d’ús turístic per cada 100 habitants. 

28.000 pisos perden la seva llicència

El decret aprovat pel Govern català fixa també un límit superior, en el qual cap municipi català podrà tenir més de 10 pisos turístics per cada 100 habitants. Ara mateix, són 47 les localitats que superen aquest límit i, per tant, 28.000 pisos d’ús turístic hauran de perdre la llicència, perquè es respecti la restricció. Per fora d’aquests 47 municipis, la xifra no arriba al límit establert, situació que propiciarà que siguin els propis ajuntaments els que decideixin quina planificació imposen per a l’obtenció de la llicència urbanística.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT