PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Sol a casa’

L’FC Andorra només ha guanyat un cop en desplaçaments lluny del Nacional, en la primera jornada contra el ‘Lega’

Per Pol Forcada Quevedo

Eder Sarabia, durant el matx al Martínez Valero contra l’Elx, quan l’FC Andorra va perdre 2-1.
Eder Sarabia, durant el matx al Martínez Valero contra l’Elx, quan l’FC Andorra va perdre 2-1. | @FCANDORRA

Que no està sent l’FC Andorra que s’esperava després del magnífic final que van protagonitzar el curs passat és evident, però lluny es queda l’actuació general de la temporada amb tot allò que es frisava dels homes de Sarabia. Potser per la marxa de jugadors importants i l’arribada d’altres que no s’han acabat d’adaptar del tot a l’equip, sumat a la manca golejadora i la irregularitat de la plantilla, per nomenar alguns aspectes, són un dels punts en què més flaqueja el conjunt tricolor, però si n’hi ha un que destaca per sobre de la resta, és la dinàmica fora de casa. 

D’ençà que va començar la lliga allà per l’agost només han sumat punts en un desplaçament, precisament el d’obertura de la competició a Butarque contra el Leganés. Va ser la primera victòria del curs amb un resultat de 0-1 amb aquell golàs de Rubén Bover, i des de llavors fins avui, quasi tres mesos després, 87 dies totals, no han tornat a olorar punts lluny del Nacional. A poc han estat en alguna ocasió, però en les sis jornades que han jugat fora del Principat tot s’ha transformat en derrotes. A aquestes se suma la desfeta en Copa del Rei contra l’Astorga la setmana passada. L’únic triomf assolit lluny de casa va ser contra l’Hospitalet en la Copa Catalunya per un marcador de 0-1. En les sis jornades esmentades, doncs, només han sumat tres punts.

Al Principat, el conjunt tricolor ha sumat 13 punts dels 21 possibles i només ha perdut dos partits

Per contra, en els duels a l’Estadi Nacional els andorrans han recollit més fruits, si es parla únicament de puntuació i es deixa de banda el joc i el nivell mostrat. En aquest sentit, han sumat un total de 13 punts –que amb els tres contra el ‘Lega’ fan els 16 actuals que tenen– només perdent dos partits, empatant-ne un i vencent els quatre restants. Diumenge tornaran a jugar a casa contra l’Eldense, el que suposarà un punt d’inflexió per tornar a mostrar una bona versió i allunyar-se de les posicions de descens, actualment tres punts per sota.

La faceta golejadora / Un dels aspectes que més destaca avui dia de l’FC Andorra és la manca de gol, i no només això, sinó la falta de verticalitat i d’olfacte de cara la porteria contrària. Els davanters de referència en els quals s’ha dipositat la confiança –tot i que ara Sarabia ho fa molt més en el segon– són Manu Nieto i Aurélien Scheidler, però cap dels dos acaba de rutllar del tot. L’andalús és el màxim anotador del conjunt tricolor amb tres dianes, totes fetes en el duel contra el Cartagena, des de llavors, només s’ha assegut a la banqueta. El francès en porta dos, els mateixos que Julen Lobete, i el sacrifici demostrat, tot i la manca adaptació, l’ha fet ser un jugador clau en l’esquema de l’entrenador basc. 

 

- partits fins ara -

Jugats a fora (punts totals: 3):                     Jugats a casa (punts totals 13):

CD Leganés        0-1                 FC Cartagena       3-2
SD Amorebieta      3-0                CD Tenerife         0-1
CD Mirandés        4-3                Reial Oviedo        1-0
Albacete Balompié   3-1                Sporting de Gijón   0-0
Elx CF              2-1                Reial Saragossa     0-1
Reial Valladolid      2-0                AD Alcorcón        2-0
Racing de Ferrol    1-0                Llevant UE          2-0

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT