PUBLICITAT

Andorra La Vella

Inaugurat el centre de dia Els Paraires a Escaldes-Engordany

L’establiment és el tercer gestionat per la Creu Roja Andorrana

Per Sònia Lecha

El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, i la ministra de Salut, Helena Mas, inaugurant el centre de dia.
El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, i la ministra de Salut, Helena Mas, inaugurant el centre de dia. | ANA // M.F.

El centre Els Paraires és el tercer centre de dia gestionat per la Creu Roja Andorrana en menys de tres anys. El president de la Creu Roja Andorrana, Josep Pol, el director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernández, i la ministra de Salut, Helena Mas, han inaugurat avui l’establiment de manera oficial. Des del passat dijous dia 2 de novembre, el centre atén sis usuaris i avui, s’hi ha sumat un setè. Gràcies a les 36 places que oferirà aquest servei s’acaba, de moment, la llista d’espera per a un centre de dia, tal com ha posat en relleu Mas durant la inauguració. 

El centre ubicat a la parròquia d’Escaldes-Engordany donarà suport a totes aquelles persones que ho necessitin amb una possibilitat d’atenció de 88 persones de tot el país. Una xifra que també engloba els centres de dia de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella. Pol ha destacat el fet que aquest centre s’hagi pogut habilitar en només vuit mesos i que la meitat dels diners necessaris per a poder-lo plasmar han vingut de la representació del copríncep francès. De fet, a l’acte va estar present el director del gabinet del copríncep, Robert Mauri, que ha subratllat la importància de només atendre les persones grans sinó també aquells que en tenen cua. 

Segons ha explicat Fernández, que al Centre Els Paraires hi haurà 12 treballadors: un fisioterapeuta, un terapeuta ocupacional, un infermer, tres auxiliars d’infermeria, quatre tècnics de transport i una persona de neteja, a més del director. El mecanisme que seguiran amb les persones del centre és recollida a domicili, els porten al centre, els donen esmorzar, dinar i berenar i els tornen a casa. «Durant el dia fan exercicis de motricitat a través del fisioterapeuta i exercicis cognitius amb la terapeuta ocupacional», ha detallat el director de la Creu Roja Andorrana. L’objectiu d’aquesta rutina és «de manteniment i que no hi hagi una degradació del seu estat» i fins i tot, en alguns casos que hi pugui haver una millora. Mentre estan al centre, els usuaris també reben serveis com podologia o atenció sanitària per part dels professionals d’infermeria, i és que tal com va subratllar Pol «el servei d’infermeria és bàsic». 

Pel que fa al cost d’aquest centre es calculava que pogués tenir un cost d’uns 300.000 euros, tot i que segons el president de la Creu Roja Andorrana, va recordar que van rebre 150.000 euros de la representació del copríncep francès.

PUBLICITAT
PUBLICITAT