PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tret de sortida a la XII Setmana de Cinema Espiritual

Enguany s’ofereixen quatre pel·lícules sota el lema «Escollits i enviats» amb l’objectiu d’arribar al públic

Per El Periòdic

Cartellera del festival.
Cartellera del festival. | El Periòdic

Des d’avui fins al divendres 10 de novembre tindrà lloc la XII Setmana de Cinema Espiritual. Les quatre pel·lícules s’ofereixen, un any més, als Cinemes Illa Carlemany. Aquestes produccions cinematogràfiques tenen l’objectiu d’oferir diferents aspectes i arribar a diversos destinataris sota el lema «Escollits i enviats». La cartellera d’aquesta 12a edició està formada per les següents pel·lícules: Belle, adreçada a alumnes de tercer cicle de primària; El peor vecino del mundo, dirigida a alumnes de primer cicle de Secundària; Trash, ladrones de esperanza, adreçada a alumnes de segon cicle de Secundària i Batxillerat; i , finalment, Belfast i Tirites, dues pel·lícules dirigides a adults. L’organització d’aquesta setmana compta amb la col·laboració i implicació dels professors de religió dels diferents sistemes educatius del país. Des de la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell valoren que el cinema pot ser una porta interessant per a aquest «temps d’especial reflexió i descobriment». En aquest sentit té especial importància la difusió d’aquesta iniciativa entre les escoles d’Andorra, que permet accedir a un ventall més ampli d’infants i joves.


Què és el cinema espiritual?// És aquell que aprofundeix en l’expressió de la preocupació religiosa, filosòfica, estètica i social des d’una perspectiva humanista que permet reconèixer d’una forma explícita o implícita, en el misteri de l’ésser humà el misteri de Déu.

En aquest plantejament el cinema espiritual és el que aborda en les seves pel·lícules els grans interrogants sobre el sentit de la vida i de la mort, les relacions personals i els camins de l’amor, la justícia i les exigències ètiques de la solidaritat, la llibertat i el discerniment en elecció, el perdó i la reconciliació, la lluita del bé i el mal o el misteri de la bellesa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT