PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El tir al plat i la natació artística, presents als Jocs dels Petits Estats

Andbank renova el conveni de col·laboració amb el COA i aportarà 250.000 euros

Per Pol Forcada Quevedo

Un moment de la sessió de la signatura del conveni, ahir.
Un moment de la sessió de la signatura del conveni, ahir. | P.F.Q.

El tir al plat i la natació artística formaran part dels Jocs dels Petits Estats que acollirà Andorra l’any 2025, tal com va confirmar ahir el president del Comitè Organitzador de la competició, Xavier Espot Miró, durant la signatura del conveni de col·laboració entre Andbank i el Patronat dels Jocs dels Petits Estats.

Pel que fa a la primera disciplina, i després del neguit si finalment prendria part o no de la cita multiesportiva pel problema de les instal·lacions, Espot Miró va comentar el desig que tenien perquè el tir al plat hi fos. En aquest sentit, va indicar que han arribat a un acord amb el Comú de la Massana per fer la competició a Pal, i precisament aquesta corporació, juntament amb la Federació Andorrana de Tir (FAT), el Comitè Olímpic Andorrà (COA) i alguns privats «acabarem finançant el projecte pels Jocs i pel futur després d’aquests». La inversió serà d’entre 100.000 i 150.000 euros.

Respecte a la natació artística, la Federació Andorrana de Natació (FAN) va demanar al COA l’entrada d’aquesta disciplina al programa de la cita, tal com va avançar l’ANA en una entrevista, i ahir el president del Comitè Organitzador dels Jocs dels Petits Estats va afirmar que s’ha pogut assolir aquesta fita. 

Paral·lelament, també es va demanar pels eSports, i Espot Miró va mencionar que encara no es pot considerar esport olímpic, però «estem al costat de l’ACA per ajudar, promocionar i fomentar aquesta activitat». Qüestionat pel relleu de la direcció al capdavant del COA, el president del Comitè Organitzador dels Jocs va esmentar que per a ell seria un honor i un repte molt il·lusionant, però que «no és el moment de parlar d’això».

Envers el conveni de col·laboració, es tracta d’una renovació del ja existent amb una aportació de 250.000 euros per part de l’entitat bancària, que se suma a les despeses «que ja ha fet anteriorment amb l’ocasió dels Jocs que s’havien de celebrar l’any 2021», que es van acabar anul·lant a causa de la Covid-19.

Durant la sessió d’ahir va prendre part el president d’Andbank, Manel Cerqueda, el del COA, Jaume Martí, i el cap de Govern, Xavier Espot. Aquest darrer va recordar que la del 2025 serà la tercera vegada que Andorra acull la competició després del 1991 i el 2005, i va assenyalar la importància de la implicació privada, juntament amb les institucions públiques, per donar a conèixer el país, així com el seu compromís amb el Principat i els valors dels ciutadans.

PUBLICITAT
PUBLICITAT