Aina Padilla, subcampiona d’Espanya a la Lliga Nacional de karate

L'andorrana s'ha classificat directament per a la Gran Final de Màlaga

Aina Padilla amb l'argent.
Aina Padilla amb l'argent. | Karate Xavi Andorra

El passat cap de setmana es va disputar a la ciutat d'Àvila la segona jornada de la Lliga Nacional Espanyola de Karate (RFEK). La cita va acollir als millors karatekes del país veí a la recerca d'una plaça per la Gran Final que es disputarà el pròxim mes de desembre a Màlaga i a on només competiran els vuit millors classificats de cada categoria. Aina Padilla, del Club Karate Fudo-Shin d'Escaldes-Engordany, va competir en categoria juvenil -37 kg i va acabar subcampiona.

L'andorrana va superar la primera ronda després de vèncer 5-0 a Aida Sánchez. En la segona va guanyar 6-5 a Ilena Sanchez i va repetir el 5-0 en la tercera ronda contra Esther Criado. En la final de la seva fulla (hi havia dues), Padilla es va enfrontar a Lucia Cortés, a la qual va superar per Hantei (decisió arbitral) per 2-1 després d'empatar el combat a zero. En la final de la categoria, es va enfrontar a Nadira García, a la qual no va poder vèncer després de finalitzar amb empat a dos i donat que la contrària va marcar en primer lloc, es va imposar per punt d'or (senshu). Amb tot, la karateka tricolor es va endur la medalla d'argent i es classifica directament per a la Gran Final.

D'altra banda, Paulo Domingues, del Club Karate Jion de la Massana, va competir en categoria juvenil -42 kg i va perdre en primera ronda contra David Olmos, i no va tenir opcions de repesca. Eric Marcos, del Club Karate Fudo-Shin d'Escaldes-Engordany, ho va fer en juvenil -54 kg, i després de passar la primera ronda per sorteig (BYE), no va poder superar la segona contra Dajan Carcedo, i també es va quedar sense opcions de repesca.