PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Concòrdia demana una revisió "immediata i urgent" de la Llei d'inversió estrangera

Apel·len a la responsabilitat i demanen no posposar-ho al primer semestre del 2024

Per El Periòdic

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé.
El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé. | EL PERIÒDIC

Concòrdia demana una revisió "immediata i urgent" de la Llei d'inversió estrangera. El grup parlamentari ofereix buscar un consens entre el conjunt de les forces polítiques amb representació al Consell General per tal d'iniciar les negociacions corresponents a la proposició de modificació de la Llei d'inversió estrangera, presentada pel grup parlamentari de Concòrdia el passat 17 d'octubre.

Segons ha indicat Escalé a EL PERIÒDIC, «es tracta d’una proposició valenta, que estableix un sistema de quotes i limita el nombre d’immobles comprats per no residents», incloent com a mesura clau «la protecció d’espais com els immobles que es troben al voltant de les plaçes o llocs on hi ha molt contacte social entre ciutadans» i un impost del 10%. 

Des de la formació demanen revisar la clàusula de salvaguarda de l'article 2 de la Llei, en el qual es despleguen el conjunt de factors objectius necessaris per a valorar l'adequació de les diferents sol·licituds d'inversió estrangera amb l'interès general d'Andorra. Asseguren que aquesta és una mesura imprescindible amb vista a la fi de la moratòria en inversions estrangeres immobiliàries, exposada recentment pel Govern i que tindrà lloc en les pròximes setmanes. Destaquen que "la inversió del grup empresarial Villar Mir també demostra la necessitat de canviar el règim d'autorització administrativa, passant d'un silenci positiu a un silenci administratiu negatiu".

En un comunicat, Concòrdia apel·la a la responsabilitat i demanen el suport de tots els grups per tal de prendre en consideració el text i accelerar-ne la seva modificació. L'objectiu de la formació és no posposar-ho al primer semestre del 2024, en considerar-se "una tasca inajornable".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT