Cardelús es corona subcampió

El pilot andorrà finalitza la temporada de Moto2 europea en segona posició després d’un TOP 6 a València

Pòster commemoratiu del subcampionat de Xavi Cardelús.
Pòster commemoratiu del subcampionat de Xavi Cardelús. | PromoRacing

Xavi Cardelús, pilot andorrà de l’equip Promo Racing, es va consagrar ahir com a subcampió de Moto2 European Championships després d’acabar la campanya 23-24 amb un més que meritori TOP 6 en al circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.

Cardelús va sortir des de la tercera línea de la graella i, al llarg del primer terç de la prova, va remuntar fins a situar-se a la cua del grup que optava al podi. Unes voltes després, va començar a tenir problemes amb l’embragatge de la seva moto i va estar lluitant amb Yeray Ruiz entre la cinquena i la sisena posició i, al final, va acabar sumant els 10 punts corresponents al sisè lloc que li van servir per assegurar-se definitivament el sotscampionat d’Europa amb 11 punts d’avantatge respecte Alberto Surra, tercer classificat de la categoria, i a 67 punts del nou campió de la categoria, l’australià Senna Agius.

Després de baixar-se de la moto al finalitzar la cursa i la temporada, Cardelús va declarar que «la suspensió dels entrenaments lliures a causa del temporal va provocar que no poguéssim provar algunes coses per la cursa d’avui i això ens ha passat una certa factura. Malgrat tot, a la primera part de la prova he estat a prop de les posicions de podi, però a partir de la cinquena volta m’ha començat a patinar l’embragatge de la Kalex i he anat perdent terreny fins acabar sisè. Pretenia acabar la temporada al podi, però finalment no ha estat possible. Malgrat això, el balanç de la cursa no és negatiu tot i no ser del tot positiu. Hem fet un petit pas endavant respecte ahir malgrat el problema mecànic. Em quedo amb això».

Així mateix, com a balanç global de la temporada, el pilot andorrà i subcampió europeu va comentar que «al principi de l’any ja vaig dir que l’objectiu era el de lluitar pel títol de Campió d’Europa de Moto2 i ho hem estat fent al llarg de la major part de la temporada i pràcticament fins al final. El segon lloc és també un molt bon resultat i el balanç és positiu perquè hem fet un gran treball en tots els aspectes. Crec que tant l’equip com jo mateix hem fet un sòlid pas endavant al llarg de la temporada i cal posar-ho en valor. Per aquest motiu, no podem estar més que satisfets».

Un dels punts més destacats de la temporada de Cardelús ha estat la seva gran regularitat, ja que ha aconseguit puntuar i no abandonar en totes les carreres de l’any.