PUBLICITAT

Un projecte de biotecnologia i un portal d'esports, premiats

  • Es tracta d'Andorracell i Xtremgo, que s'enduen 100.000 euros cadascú
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
ANA / N. S. Foto: Un moment de la cerimònia de lliurament de Premi Innovadors 2010, ahir a la nit a l'Andorra Park Hotel, amb Pere López com a mestre de cerimònies

Xtremgo, un portal d'esports d'aventura, i Andorracell, un projecte de biotecnologia, van guanyar la cinquena edició del Premi Innovadors, en les categories de Desenvolupament Empresarial i Creació d'empresa, respectivament, amb una dotació econòmica de 100.000 euros cadascuna. El jurat, format per experts d'Esade Business School Barcelona i HEC París i de dos representants del país, va reconèixer el mèrit de l'emprenedor resident de nacionalitat francesa Mathieu Lefort, per Xtremgo en la categoria Desenvolupament Empresarial. Aquest projecte es tracta d'un marketplace en línia entre proveïdors i usuaris d'esports d'aventura que permet realitzar reserves de forma directa a grups o particulars. També permet les interaccions socials dels usuaris dels serveis (ràtings, comentaris i recomanacions).

El Jurat va decidir concedir el premi Creació d'empresa a Andorracell, un projecte dels investigadors francesos Fabien Prevots i Lin Zeng i l'andorrà David Vilanova. Andorracell serà una societat de biotecnologia on l'activitat principal serà prestar un servei d'alta qualitat en la preparació de cèl·lules mare a partir de la sang de cordó umbilical, amb la finalitat de fer recerca en benefici de les indústries farmacèutica, cosmètica i biotecnològica.

La dotació econòmica de 200.000 euros es farà efectiva quan els emprenedors tinguin l'empresa creada i registrada. El Jurat va elogiar el nivell dels vuit finalistes en les dues categories, que van ser proposats per un Comitè Tècnic encarregat de seleccionar-los entre els 26 candidats que van presentar el seu pla d'empresa en la cinquena edició dels Premis Innovadors.

Emotiu lliurament / El Lliurament dels premis va anar a càrrec del ministre Pere López i el director d'Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), Carles Aleix. El Premi Innovadors és un concurs internacional de plans d'empresa que organitza ADI i que aquest any va celebrar la cinquena edició.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és ajudar a desenvolupar projectes empresarials, contribuint així a l'enfortiment i a la diversificació de l'economia nacional a través de la creació de nou teixit empresarial que aporti valor afegit. Amb l'acte de lliurament va cloure el Fòrum econòmic que en aquesta ocasió s'ha apretat el cinturó de la crisi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT