PUBLICITAT

Ordino

Roger Turné enfrontarà el repte de la SUB-23 fitxant pel BH Coloma Team

Cabanes realça la combinació del ciclisme del país amb la formació de joves promeses

Per Joan Jiménez

Cabanes, Coloma, Turné i Riart, ahir a la presentació.
Cabanes, Coloma, Turné i Riart, ahir a la presentació. | J.J.

Roger Turné, ciclista nacional, va ser presentat ahir com a nou fitxatge de l’equip espanyol propietat de Carles Coloma, BH Coloma Team, amb la presència de Gerard Riart, president de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC), i Alain Cabanes, secretari d’Estat d’Esports i Joventut. La incorporació de Turné ha estat possible per la signatura d’un conveni entre la FAC i aquest conjunt ciclista, líder en l’esport de pedals a Espanya. Des de la federació, s’espera que aquest document sigui la porta d’entrada a altres esportistes andorrans que puguin prosseguir en aquest esport, ja que des de l’entitat es va fer èmfasi en les grans dificultats que ha suposat el  fet de mantenir una continuïtat de les joves promeses una vegada arriben a la categoria SUB-23, o per mancança de nivell o falta d’oportunitats sumades a l’increment d’altres necessitats personals fora de l’esport com poden ser els estudis.

Turné vol lluitar pel seu somni contra totes les dificultats/ La jove promesa ciclista andorrana va agrair al secretari d’Estat la seva presència; a Riart, el seu suport des de la federació des dels seus inicis; a Coloma, per acollir-lo a BH Coloma Team, i a la seva família. Turné va declarar que «tinc moltes ganes de començar amb aquest nou equip. Trobo que és una oportunitat increïble i l’he d’aprofitar a fons, ja que a molta gent dins del ciclisme li agradaria estar en l’estructura d’un dels millors conjunts d’Espanya ara mateix». Conscient del gran repte que suposarà pujar l’any que ve a la categoria Sub-23, el ciclista va destacar també que «ja no seré júnior i les curses seran un pèl més llargues, el nivell molt més alt i això demanarà més hores d’entrenament i treball, però estaré molt motivat. Dir des d’aquí a la FAC i a l’equip, que poden confiar plenament en mi».

Un model ciclista de país que comença a donar joves promeses nacionals/ Cabanes va ressaltar el fet que «tenim la sort de ser un país ciclista. Tenim esportistes a diferents nivells, ara és la prova. La federació ha aconseguit tenir un ciclista amb un nivell suficient per a entrar en un equip tan important com BH Coloma Team, i ara al final això es retroalimenta», destacant els contactes que s’estan duent a terme amb esportistes i entitats interessades en Andorra dins del món del ciclisme. Riart també va emfatitzar el fet d’acollir aquests esportistes i la Copa del Món al país, a més de desitjar la presència d’un ciclista andorrà a cites com al trofeu mundial o al Tour.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT