PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Les colònies d’Andorra la Vella compleixen 30 anys d’activitats

Les activitats d’estiu han acollit més de 3.000 infants del país

Per El Periòdic

L’exposició sobre els 30 anys de les colònies organitzades pel Comú d’Andorra la Vella.
L’exposició sobre els 30 anys de les colònies organitzades pel Comú d’Andorra la Vella. | COMÚ ANDORRA LA VELLA

Les colònies organitzades pel Comú d’Andorra la Vella celebren enguany 30 anys. Les activitats, inaugurades l’any 1993, són un referent de les activitats de vacances i oci. Des de la posada en marxa, han passat més de 3.000 infants d’edats entre 7 i 14 anys.

Aquestes activitats estan organitzades i dirigides pels monitors del Casal d’Infants el Llamp i la Ludoteca de Santa Coloma, entitats que han fet que les colònies tinguin un pes molt rellevant dins de les propostes per a nens i nenes del país, sobretot d’aquelles que se centren en la descoberta de l’entorn natural. Així i tot, les colònies que organitza el comú s’han programat de manera ininterrompuda cada època d’estiu des de la seva inauguració, incloent-hi sortides pel Principat i els països veïns.
La iniciativa va començar a la Casa de Colònies de La Comella, i l’any següent, l’any 1994, es van dur a terme als cortals de Sispony, a La Massana. A més, des del 2018, les activitats s’organitzen per torns a Catalunya i a França: a Brunyola, a la demarcació de Girona; a Sant Sernin Sur Rance; a Thèbe, i a Saint Laurent de Cerdans.

Per tal de celebrar l’aniversari, el B’art del Centre Cultural La Llacuna acull una exposició, fins al 30 de novembre, que exhibeix el recorregut de les colònies.

Aquest divendres s'ha inaugurat la mostra, a la qual han assistit els infants inscrits en les activitats de Tots Sants del Llamp i de la Ludoteca de Santa Coloma, amb la consellera Social, Meritxell Pujol, qui ha reconegut la tasca que duen a terme els monitors d’aquestes colònies. A més, Pujol ha agrait la «dedicació, implicació i paciència» que posen per portar a terme totes les activitats. Finalment, la consellera ha remarcat la importància que tenen aquestes ofertes adreçades als infants durant el temps de vacances.

Balanç de les colònies d'estiu 2023

Les colònies que van tenir lloc aquest estiu van oferir una trentena d’activitats i més de 2.600 places per a joves i infants que van ser distribuïdes en diferents torns.

Les activitats que es van dur a terme van estar incloses dins del programa Viu l’Estiu del Comú d’Andorra la Vella. El ventall d’activitats oferides es van agrupar en quatre grans eixos. En primer lloc, les activitats de lleure als casals d’infants El Llamp i la Ludoteca de Santa Coloma, adreçades a nens de 3 a 6 anys, i les colònies per als joves d’edats entre els 7 i els 14 anys. En segon lloc, es van incloure un total d’11 campus esportius amb modalitats diferents, des de bàsquet, futbol i natació, fins a judo, taekwondo i altres novetats com l’esquaix i el triatló. A més a més, hi van haver les activitats d’escalada i BTT per a joves de 10 a 17 anys. I també tres estades esportives que es van portar a terme fora d’Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT