PUBLICITAT

La FAF s'obre a la Catalana

  • El nou conveni afecta a arbitratge, entrenadors, base i partits de selecció, excepte l'absoluta de futbol
rafa mora
escaldes-engordany

Periodic
Un àrbitre i els seus assistents esperen la sortida dels jugadors, durant un partit al camp d'Aixovall. A baix, en la galeria, a la dreta, Koldo, Gea i Rodrigo, a la reunió de dimecres a la FCF Foto:TONY LARA

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) i la Catalana (FCF) han firmat un conveni de col·laboració per poder compartir diversos aspectes vinculats a l'arbitratge, a cursos d'entrenadors, partits femenins, de futbol platja, de la base, de les seleccions sub-21 fins la sub-17 i fins i tot amb l'absoluta, però només amb la de futbol sala, la qual podrà jugar amistosos amb la Catalana sub-21. En tot cas, és un pas endavant de la FAF per obrir una nova porta de sortida, la qual cosa s'hi afegeix al conveni que ja existeix amb Midi Pyrénées, el qual queda petit al costat del que ara es firma amb la Federació Catalana.

Fa dues setmanes ja hi va haver un primer contacte que va continuar amb una última reunió el passat dimecres, quan es van traslladar a Barcelona el secretari general de la FAF, Tomàs Gea, el director tècnic David Rodrigo i el seleccionador nacional, Koldo Álvarez. De la reunió, que va durar tot el dia amb diferents responsables de les seccions de la FCF, tindrà el seu punt final el pròxim 2 de desembre, quan el president de la FAF, Toni Giribet, i el de la Catalana, Jordi Casals, firmin en un acte públic a Barcelona l'acord al qual s'ha arribat.

 

 ARBITRES 

Conveni similar al de Midi Pyrénées.

De la mateixa manera que hi ha intercanvi d'àrbitres entre la FAF i Midi Pyrénées, ara això també passarà amb la FCF. L'acord inclou, a més de poder arbitrar partits de la Lliga Nacional, que també xiulin els partits dels filials del FC Andorra, així com del futbol sala amb el Sant Julià.

 

 ENTRENADORS 

Cursos de formació i actualitazció.

L'acord al que han arribat les dues entitats permetrà que els entrenadors del Principat puguin formar part d'altres cursos que organitzi la FCF, a més de seminaris i activitats per l'actualització dels seus coneixements.

 

 SALA, PLATJA, FEMENÍ 

Seleccions, clubs i encara més tornejos.

El futbol sala és un dels que més portes tindrà obertes a partir d'ara. Es podran realitzar partits amistosos de les categories de base amb major facilitat, a més que a nivell de seleccions, totes tindran més opcions de disputar partits de preparació, fins i tot l'absoluta. En aquest sentit, la selecció que dirigeix Xavier De la Rosa, però, no podrà competir contra l'absoluta catalana, sinó contra la sub-21, ja que en categoria absoluta la disposició que pot tenir la FCF respecte als seus jugadors que competeixen a l'alt nivell seria més complicada que no pas la de la sub-21.

Pel que fa al futbol femení, l'acord també inclou les noies per poder competir amb un marge d'actuació més gran, a més del fet de poder organitzar més tornejos conjuntament o fins i tot tenir més en compte l'opció andorrana per poder tenir un altre rival.

Si bé en l'actwualitat la possibilitat de què equips andorrans puguin competir en tornejos organitzats pels clubs catalans hi existeix, ara s'ampliarà aquesta vessant competitiva als que puguin formar part de la FCF. Això afecta a totes les categories i, tant pel futbol sala, el futbol masculí i femení, així com el futbol platja.

 

 LA BASE 

Les tricolors contra les catalanes.

El futbol base és una prioritat per les dues entitats, i aquest aspecte s'ha volgut cuidar molt. Els partits entre els combinats tricolors i els catalans seran una realitat, especialment pel que fa a les categories inferiors. En futbol, l'única clàusula negativa és que la selecció absoluta andorrana no entra en aquest projecte, sinó que engloba des del combinat sub-21 fins el sub-17.

 

 REUNIÓ MARATONIANA 

Gea, Koldo i Rodrigo, amb totes les àrees.

Koldo, Gea i Rodrigo es van reunir, en una jornada maratoniana de matí i tarda, amb Xavi Moreno (president del Comitè Tècnic d'Àrbitres), Jordi Fernández (vicepresident de l'àrea econòmica), Israel López (director de l'Escola d'Entrenadors), Josep Madolell (responsable de l'àrea esportiva), Joan Vilà (director tècnic), Lluís Lainz (president del Comitè Tècnic), Raül Sus (president de futbol sala), Àlex Cerdà (president de la Comissió d'Ètica Esportiva), a més dels responsables del futbol femení i del futbol sala. La pròxima cita ja serà per confirmar sobre el paper l'acord entre les dues federacions, en un acte que en principi està programat per al dia 2 de desembre, a la seu de la Federació Catalana a Barcelona.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT