PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

S’aprova la derivació inversa per a casos lleus

Els pacients amb baixa urgència i complexitat seran derivats al seu metge

Per Maria Lozano

Imatge de l'hospital.
Imatge de l'hospital. | El Periòdic

Govern va aprovar el decret de la creació de la derivació inversa, a proposta de la ministra de Salut, Helena Mas, amb l’objectiu de promoure nous mecanismes d’atenció als usuaris, fer un ús més eficient dels recursos sanitaris i desembossar el servei d’urgències, segons va explicar ahir el ministre portaveu de Govern, Guillem Casal. Així, aquest nou circuit assistencial es posarà en marxa el 14 de novembre i permet que els casos d’usuaris majors de 16 anys que arriben a Urgències i el sistema de triatge els classifica de baix nivell d’urgència i baixa complexitat puguin ser atesos en un màxim de 48 hores pel seu metge de referència.
Els usuaris podran demanar cita amb el seu metge referent o un altre metge d’atenció primària, si el primer no té disponibilitat.

Visites telemàtiques al psicòleg/ Es podran dur a terme més sessions de psicologia en format telemàtic pels estudiants que resideixin fora d’Andorra, a més de persones que en situacions no justificades necessitin aquest format. Així, un 20% de les sessions de psicologia hauran de ser presencials, una d’aquestes la primera. El 80% restant es podran fer de manera telemàtica.
També es va aprovar el decret que regula la prescripció de l’hormona del creixement, que s’haurà de fer amb la recepta del metge.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT