PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Les llistes per a les comunals es podran presentar fins al 10 de novembre

La campanya electoral s’iniciarà el 3 de desembre a les 12.00 hores i s’acabarà el 15 de desembre a mitjanit

Per Maria Lozano

Imatge de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, avui.
Imatge de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, avui. | SFGA/CEsteve

El ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu de Govern, Guillem Casal, ha informat avui en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que les llistes per a les eleccions comunals del 17 de desembre s’hauran de presentar entre el pròxim 6 de novembre i el 10, a tot tardar a les 12.00 hores.

Així ho recull la publicació del BOPA, que fixa la data de les eleccions comunals el 17 de desembre, tot i que la data es va anunciar el passat 13 de setembre. El decret a més, anuncia que la campanya electoral s’iniciarà el diumenge 3 de desembre a les 12.00 hores i s’acabarà el 15 de desembre a mitjanit.

Per altra banda, cal destacar que el dia de les eleccions comunals, el 17 de desembre, els col·legis electorals estaran oberts des de les 09.00 fins a les 19.00 hores. El vot per dipòsit judicial a més, es podrà emetre a partir del dia 4 de desembre fins al dissabte 16 a les 13.00 hores.

Respecte al vot per correu, la publicació del decret posa en marxa l’engranatge electoral. Així doncs, la possibilitat per sol·licitar el vot per correu als diferents comuns del Principat seran a partir del dilluns 6 de novembre. Es finalitzarà aquesta opció el dia 24.

De fet, totes les persones que vulguin comprovar que estan inscrites correctament a les llistes electorals podran fer la consulta als panells informatius de cada comú, a partir d’avui, disposant de temps fins al pròxim dimarts 7 de novembre per esmenar els errors. El dimecres 8 de novembre els comuns publicaran les llistes electorals definitives. Els electors que disposin de signatura electrònica podran consultar a www.e-tramits.ad la parròquia on estan inscrits.

Ajudes per a discapacitats/ Ha sigut avui quan el BOPA va publicar el Reglament d’aplicació de mesures per reforçar la garantia de l’autonomia de l’exercici de vot per part de les persones que tenen alguna discapacitat. Així, els col·legis electorals podran comptar amb una persona voluntària que ajudi i acompanyi  als electors que ho necessitin. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT