PUBLICITAT

Concòrdia convoca un debat d’Estat sobre la crisi de l’habitatge

El partit proposa la posada al mercat de pisos buits en un termini màxim de sis mesos

Per El Periòdic

El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, i la vicepresidenta, Núria Segués.
El president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, i la vicepresidenta, Núria Segués. | Concòrdia

Com a resposta a la manifestació ciutadana del passat dimarts 31 d'octubre i el clam de la ciutadania andorrana pel dret a un habitatge digne, Concòrdia activa les disposicions de l'article 135 del Reglament del Consell General que permet la convocatòria per part d'un grup parlamentari de sessions de control de l'acció política i de govern en una matèria determinada. Aquests tenen la mateixa forma que els debats d'orientació política del Govern i permeten intervencions dilatades i un debat profund centrat en les propostes entre els grups parlamentaris i el Govern.

El partit, en un comunicat fet públic aquesta tarda, anuncia que activa aquesta mesura extraordinària, no utilitzada per cap altre grup parlamentari des de l'any 2017, ja que considera que els intercanvis entre els partits de l'oposició i el Govern, en una qüestió d'aquesta rellevància, han de ser de caràcter públic.

Concòrdia té previst presentar un pla de xoc amb mesures concretes per abordar la crisi de l'habitatge," amb voluntat constructiva i de consens amb la resta de forces polítiques". Des del partit esperen que la sessió monogràfica "permeti el desenvolupament de mesures estructurals que entrin en aplicació abans de l'inici de l'any 2024.

Des del partit avancen que es defensarà, entre altres actuacions, la posada al mercat de pisos buits en un termini màxim de sis mesos. És a dir, s'obligarà els propietaris a llogar tots els pisos que no hagin mostrat cap consum elèctric i d'aigua en els últims quatre anys.
També tenen previst continuar defensant una moratòria més àmplia a la inversió estrangera immobiliària, la pròrroga de termini de tots els contractes de lloguer per un període d'un any i una fiscalitat més elevada per a les compravendes on el titular de l'habitatge adquirit sigui un gran tenidor.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT