PUBLICITAT

Cerni Cairat, escollit per liderar la llista de Desperta Laurèdia a les comunals

El seu projecte polític se centrarà en qüestions com l'habitatge, el model de creixement o l'entorn natural i urbà

Per Alex Montero

El líder de Desperta Lauredià, Cerni Cairat.
El líder de Desperta Lauredià, Cerni Cairat. | EL PERIÒDIC

Desperta Laurèdia, la plataforma ciutadana transversal de Concòrdia a Sant Julià de Lòria, tornarà a presentar-se a les eleccions comunals del pròxim 17 de desembre de la mà de Cerni Cairat. Així ho ha confirmat aquest matí l'escollit, qui en declaracions a EL PERIÒDIC ha posat en relleu els motius que l'han portat a prendre la decisió: "Per una banda, hi ha una qüestió de continuïtat de projecte. Vaig engegar aquest camí fa quatre anys amb la primera vegada que ens vam presentar a les comunals i tinc el compromís a títol personal d'intentar tornar-nos a presentar per acabar de realitzar tot aquest projecte", ha indicat Cairat, esmentant com a segon motiu "una qüestió de compromís amb la resta de l'equip, ja que tant des del grup de Desperta Laurèdia com a escala nacional des de Concòrdia se'm demanava fer el pas de liderar la candidatura".

A Cairat li acompanyaran com a número dos de llista l'actual consellera del comú Sofia Cortesao i la gestora cultura Teresa Areny, tot i que encara es desconeix el lloc que ocuparà aquesta dins dels comicis. El líder de la plataforma ha valorat la figura d'Areny com una persona "molt rellevant i destacada en el món de la cultura, tant a Sant Julià com en la resta del país", afirmant que "ens ha ratificat el seu suport després que el seu nom hagi sonat molt en les darreres setmanes". Sobre la resta de noms que acabaran de completar la llista, Cairat ha mencionat que "ja tenim moltes altres persones que han agafat el compromís, així que intentarem presentar una llista de gent d'àmbits molt transversals", amb l'objectiu de presentar-se a les eleccions "amb un equip el més preparat possible per agafar les regnes del comú en cada àmbit d'actuació i que siguin experts o coneixedors de la matèria que hauran de gestionar". 

Qüestionat per la possibilitat de presentar-se de la mà d'altres partits o plataformes, Cerni Cairat ha deixat clar que "ho farem en solitari, sempre sota el suport de Concòrdia", la qual té la intenció a escala nacional "de fer créixer el partit en les parròquies del país des de grups d'acció local com Desperta Laurèdia o plataformes més transversals". En totes elles la qüestió primordial a fer front serà la de l'habitatge, tal com menciona l'escollit: "L'habitatge és una problemàtica prioritària per a nosaltres i també ho hauria de ser per qualsevol altra agrupació que s'acabi presentant perquè tenim la responsabilitat de donar resposta entre tots, no podem donar l'esquena i polititzar-lo", esmenta Cairat, posant en relleu que, a Sant Julià de Lòria, el seu projecte polític passarà per donar veu a altres qüestions com "el model de creixement, les infraestructures, l'entorn natural i l'entorn urbà, amb el qual ja hem fet molta incidència en els darrers quatre anys". 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT