PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Detingut un fugitiu buscat per la Interpol

Havia fugit al Principat durant un permís penitenciari

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de la Policia.
Imatge d'arxiu de la Policia. | Policia d\'Andorra

La Policia va detenir el passat dimarts a Escaldes-Engordany un fugitiu espanyol que era objecte d'una ordre de recerca internacional emesa per la Interpol.

L'arrestat, de 64 anys, tenia pendents a Espanya un any i cinc mesos de presó per delictes d'estafa i falsificació de documents mercantils comesos presumptament a la Corunya, Galícia. L'arrestat estava complint condemna a Espanya, i va aprofitar un permís per fugir a Andorra, on feia un mes i mig que s'amagava.

Efectius de l'Oficina de Cooperació Policial Internacional de la Policia el van localitzar dimarts en un apartament d'Escaldes-Engordany després d'una investigació arran de l'alerta de recerca internacional emesa per la Interpol. Els agents van detenir el fugitiu atenent l'ordre d'arrest de l'Audiència Provincial de la Corunya i el van portar davant la Batllia de guàrdia.

El fugitiu, doncs, ha ingressat al Centre Penitenciari en presó provisional, a l'espera que Espanya faci arribar per via diplomàtica una sol·licitud formal d'extradició perquè compleixi la condemna pendent en el país veí. La Policia ja ha informat de la detenció a la Interpol Madrid.

Què és la Interpol?/ És una organització internacional de policia criminal que facilita la cooperació entre les forces de l’ordre dels països membres. Cada membre té la seva pròpia Oficina Central Nacional (OCN) com a punt de contacte. Les OCN d’Interpol tenen diverses funcions, entre els quals està la coordinació de la recerca i detenció de criminals i fugitius buscats internacionalment. Quan un país membre emet una ordre de detenció per a un fugitiu (anomenada notificació vermella), la informació es distribueix a tota la xarxa d’oficines d’Interpol. Aquesta cooperació internacional és essencial per lluitar contra el crim transnacional.

PUBLICITAT
PUBLICITAT