PUBLICITAT

Escaldes - Engordany

Degoteig de visitants en els cementiris per Tots Sants

Cada vegada més, la festivitat de Tots Sants es desvincula dels seus origens

Alguns dels visitants al cementiri, ahir.
Alguns dels visitants al cementiri, ahir. | M.R.

Els cementiris del Principat han estat poc visitats ahir per Tots Sants. Malgrat la tradició de portar ofrenes florals als familiars ja morts com a mostra de record, cada cop és menys la gent que acostuma a visitar els cementiris l’1 de novembre.

Aquesta tradició, que cada vegada deixa més de banda les seves arrels cèltiques i cristianes, es manté vigent com un dia de festivitat al calendari laboral andorrà.

Malgrat i la desvinculació dels seus orígens que pateix la celebració, n’hi ha molts que encara mantenen la creença de visitar els cementeris el dia de Tots Sants. Per aquest mateix motiu, aquest dimecres, aquells que són fidels a la tradició s'han apropat als diferents cementeris del país per recordar els seus éssers estimats difunts.

Al llarg del matí, els cementeris del Pessebre i el de la Plana, a Escaldes-Engordany, han registrat un degoteig de persones fins a última hora del matí, segons va informar l’ANA. Les visites s'han deixat veure de manera puntual, deixant una imatge de poca afluència als recintes funeraris.

Els assistents, més aviat gent gran, han portat els rams de flors i van arreglar els nínxols dels seus familiars.

El Manel Cayetano, un dels visitants, ha anat en record dels seus pares i del seu fill. «És habitual venir el dia de Tots Sants, cada any ho faig».

També, l’Ignasi Lasheras, ha anat al cementiri acompanyat de la seva família per visitar la tomba del seu pare. «Tot i que puc venir al llarg de l’any, sempre és bonic venir i posar-li un recordatori en aquesta data», ha explicat a l’ANA.

Per la seva part, la festivitat ha aconseguit que algunes de les floristeries mantinguin les vendes, tot i que el nombre de clients ni puja ni baixa amb el pas dels anys. 

A més, els floristes han fet front a les vendes d’enguany amb certa previsió, tot i la pujada contínua de preus que viu el sector. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT