La tarda més trista

L’FC Andorra cau deplorablement davant d’un equip de Tercera RFEF i és eliminat de la Copa del Rei

Per Joan Jiménez

El lateral, Migue Leal, en una jugada del partit d’ahir.
El lateral, Migue Leal, en una jugada del partit d’ahir. | @FCAndorra

L’FC Andorra va visitar ahir l’Eragudina per enfrontar-se a l’Atlètic Astorga en el que semblava un matx de tràmit per passar de ronda per part dels tricolor. Però amb un gol d’Ivi Vales de córner i una imatge pèssima del conjunt d’Eder Sarabia, que no va saber plasmar en cap moment la seva superioritat teòrica, va convertir-se en una de les tardes més negres que es recorden a l’entitat tricolor.

L’FC Andorra va sortir al camp testejant la gespa de l’Eragudina i apropant-se amb certa freqüència a l’àrea rival, tancant durant els primers minuts del matx l’Atlètic Astorga en la seva àrea a base de córners. Aquests van ser els minuts més positius de l’FC Andorra, ja que el conjunt local anava arribant a porta amb perillositat en diverses ocasions que feien treballar Nico Ratti, fent entrar la por al cos als de Sarabia i fent créixer la confiança dels jugadors de l’Astorga. Al minut 21, el tècnic tricolor va decidir canviar Pablo Moreno per Rubén Bover, senyalitzant així que alguna cosa no estava anant gens bé al terreny de joc. Això es va confirmar al minut 22, en què un xut de córner cap al primer pal va ser acariciat per Ivi Vales, posant el marcador 1-0 i despertant el nerviosisme tricolor. En aquesta primera meitat, es van donar errors absurds per part de jugadors tricolor, motivant l’Astorga a anar per la victòria i construint un matx molt perjudicial per als de Sarabia, en què els locals tenien ocasions i raons per creure en el triomf i l’FC Andorra tremolava de por en pensar de quedar eliminat en aquest camp.

La segona meitat començava amb defensa de tres per tal de tenir més vocació ofensiva i evitar el desastre. Tot i així, un Astorga que es creia que el somni era possible continuava amenaçant la porteria de Nico Ratti, que havia d’intervenir davant d’un remat d’Ivi per evitar que es dupliqués l’avantatge verd. El porter tricolor continuava tenint molta feina a la segona meitat, salvant de nou l’equip en diferents ocasions que feien la sensació que el marcador es declinava més a canviar cap a un 2-0 que per l’empat. En aquest escenari poc esperançador, a l’FC Andorra se li obria el cel en tenir un penal a favor després d’una trepitjada a Shabani, que li donava una oportunitat d’or per avançar-se mitjançant Ivan Gil. Així i tot, ni des del punt fatídic s’aconseguia res, ja que Gil desaprofitava l’ocasió enviant l’esfèric a fora i complicava encara més les coses al conjunt d’Eder Sarabia, que ja començava a olorar el fet de quedar fora de la competició amb un botxí de Tercera RFEF. En els últims minuts, l’FC Andorra necessitava com mai tocar molt l’àrea rival i rematar el màxim de pilotes possibles a la porteria de Sergio García. Però paradoxalment, els tricolor es mostraven extremadament lents a l’hora de crear jugades que arribessin a algun lloc, i perdien minuts sencers que costaven or pur en contraatacs que eren alentits pels propis jugadors de l’FC Andorra, com Ivan Gil. Àlex Calvo es va mostrar com un dels pocs revulsius de l’equip, però ni així s’aconseguia buscar de forma decidida el gol de l’empat per intentar anar a pròrroga. Però després de 96 minuts de joc en què els tricolor van mostrar una versió ridícula davant d’un equip no professional de Tercera RFEF, l’àrbitre xiulava el final i es feia realitat un dels pitjors partits dels tricolor en l’era actual.