PUBLICITAT

Andorra La Vella

Alberca jura el càrrec de magistrat al Tribunal de Corts

L’antic fiscal general es compromet a exercir el càrrec durant sis anys

Per Sònia Lecha

Alfons Alberca durant un discurs.
Alfons Alberca durant un discurs. | ANA / L.G.

Alfons Alberca va jurar ahir el càrrec de magistrat al Tribunal de Corts a temps parcial a la seu de Justícia. En les declaracions posteriors que va fer als mitjans de comunicació, el president del Consell Superior de Justícia, Enric Casadevall, va comentar que la plantilla de Fiscalia està completa, «tant de fiscals que són vuit, més el fiscal general que va entrar l’altre dia». 

El passat 27 de setembre Alberca va deixar de ser fiscal general després de 12 anys al càrrec. Des d’aquesta data «dubto que l’activitat criminal al país deixi d’existir», va comentar Alberca. El nou magistrat va recordar que porta quasi 30 anys formant part del sistema judicial del país.  

Alberca també va voler comentar que, a vegades, «hi ha una visió de la Fiscalia totalment esbiaixada». El nou magistrat quan va ser preguntat per als nous reptes no es va voler mullar i va sentenciar dient que «jo ara per ara, m’he compromès per sis anys per al Tribunal de mandat de Corts». 

L’antic fiscal general va destacar que hi haurà un moment determinat en el qual «arribaran noves fórmules i noves qüestions que s’hauran de cobrir». El nou magistrat va afegir que a mesura que passen els dies s’haurà d’anar veient «què, com i quan arriba aquest fet».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT