PUBLICITAT

Educació treballa en un conveni per regular les escoles confesionals

  • L'objectiu és reglamentar els criteris d'admissió d'alumnes i de contractació de personal
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vela conversa amb Jan Cartes i Bastida abans de la Comissió, ahir Foto: TONY LARA

El Ministeri d'Educació està elaborant una proposta de conveni per tal de regular la gestió i relacions amb els centres congregacionals del país, el Col·legi Sant Ermengol i el Col·legi Sagrada Família. La voluntat és que aquests centres escolars es regulin sota els mateixos criteris dictats per la resta de centres públics del país.

Actualment aquests dos centres concertats que depenen del sistema educatiu espanyol estan finançats pel sistema andorrà. Aquesta situació parteix de la voluntat que tots els sistemes del país disposin de centres públics. Però a la pràctica aquests dos centres tenen una gestió i funcionament força independitzat.

Un dels exemples clars, tal i com va recordar la ministra d'Educació, Susanna Vela, és en l'admissió dels alumnes. Mentre que la resta d'escoles públiques estan obertes a qualsevol ciutadà, el Sant Ermengol pren partida a l'hora de decidir quins estudiants poden integrar-se al seu centre. Aquest és un dels aspectes que ha de regular aquest conveni en el què treballa Educació. D'altres temes que també tractarà és la sel·lecció de personal docent, que actualment es fa per lliure i només cal que sigui publicat al BOPA per oficialitzar-se. Amb tot, també es pretén que el ministeri «tingui una una funció més inspectora» cap aquests centres, va manifestar Vela.

La ministra d'Educació va explicar que actualment la proposta de conveni es troba en fase d'anàlisi d'aquests dos centres, i també s'hi ha implicat a un jurista ver establir els aspectes normatius del contracte. També va explicar que els dos centres ja han estat informats d'aquest treball i es troben «a l'espera del material que estem elaborant per tal de negociar l'acord». La voluntat del ministeri és que el conveni vegi la llum el proper any. «No volem que segueixin les diferències amb la resta de centres públics del país», va sentenciar Vela.

Garantir el sistema espanyol públic /La ministra va realitzar ahir aquestes declaracions en el marc de la Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports. La seva presidenta, Roser Bastida, va reclamar que per sobre de tot aquests convenis no acabin per fer perdre el concepte de centre públic, perquè precisament «són finançats per poder garantir que el sistema espanyol també tingui escoles públiques».

D'altra banda, la ministra va explicar que el proper mes s'iniciarà el grup de treball entre representants del sistema espanyol i andorrà per tal de remuntar el seu nombre d'alumnes. Es farà un pla estratègic a cinc anys vista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT