PUBLICITAT

Andorra La Vella

20 aspirants a agents de Policia comencen el procés de proves

Avui tenen la prova de muntanya, un recorregut de 1.600 metres

Per Sònia Lecha

L’aspirant Laia Cervera durant el circuit de resistència, habilitat i força a l’Estadi Comunal.
L’aspirant Laia Cervera durant el circuit de resistència, habilitat i força a l’Estadi Comunal. | Policia d\'Andorra.

Les persones que aspiren a formar part de la nova promoció d’agents de Policia van començar ahir les proves de selecció per cobrir 12 places. 

Les proves físiques van ser les primeres que es van disputar ahir a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila a la parròquia d’Andorra la Vella. Es van presentar 20 persones, 15 homes i cinc dones, que a primera hora del matí es van enfrontar al test de resistència. Aquesta prova consisteix a fer el màxim de voltes possibles a la pista d’atletisme de 400 metres en 12 minuts. 

A la tarda van dur a terme el circuit de resistència, habilitat i força. El cap de grup de Formació, el sergent Sergi Lechuga, va explicar als mitjans de comunicació que van estar presents que en aquest circuit «hi ha nou exercicis combinant obstacles i voltes a la pista d’atletisme com, per exemple, una tanca, neumàtics, flexions, barra d’equilibri i steps».

Els homes han d’aconseguir completar aquest circuit en menys de 13 minuts i mig, i les dones en menys de 16. En aquest sentit, el cap del grup de Formació va indicar que els barems «són un estàndard en l’àmbit europeu» per a una «condició física que ha de ser mitjana-alta, ja que és una de les exigències tant en la formació inicial com en la tasca policial». 

Des d’EL PERIÒDIC vam poder parlar amb dos dels aspirants que es van presentar a aquestes proves. Primer, l’Iris Cervera, una andorrana de 23 anys, va explicar que s’ha decidit presentar perquè «jo crec que aquesta ha de ser una feina vocacional i en el meu cas ho és». Cervera fa tres anys que es prepara per a aquestes proves i va comentar que li agradaria «primer estar a patrulles i després poder estar a la secció canina o antidisturbis». Després, l’Airón Teixidó, un andorrà de 21 anys que es presenta per segona vegada, també per vocació confessa que «des de petit he volgut ajudar la gent i m’agrada defensar el poble andorrà». L’any passat va suspendre la part teòrica i aquest any ha volgut preparar-se molt més aquesta part. «M’agrada molt l’AGIPA, tema muntanya que és més d’intervenció i tàctica», va comentar Teixidó respecte on li agradaria estar. 

L’examen físic continuarà demà amb la prova de muntanya, que consisteix a fer un recorregut d’una distància d’aproximadament 1.600 metres amb un desnivell d’uns 200 des de l’alberg de la Comella fins a un punt situat al camí del Bosc Negre. 

Candidats i candidates hauran de superar les proves professional i culturals aquest divendres i la pròxima setmana serà el torn per als idiomes i els tests psicotècnics. Està previst que tot el procés es tanqui a finals de novembre amb les entrevistes professionals. «Esperem que les noies que s’han presentat arribin al final, ja que la presència de més dones és molt necessària per assolir la paritat al Cos de Policia», va manifestar el sergent. 

Entre els diversos requisits que han de complir les persones que es presenten a agent de Policia destaquen ser major d’edat, tenir la nacionalitat andorrana, el títol de batxillerat o un diploma equivalent, disposar del diploma de català de nivell B2, estar lliure d’antecedents penals, i tenir una alçada mínima d’1,60 metres, les dones, i 1,65 metres, els homes. Pel que fa al permís de conduir andorrà B2, continua sent d’obligat compliment, però es permetrà que els futurs agents se’l puguin treure durant el període de formació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT