PUBLICITAT

Andorra la Vella

Guti: «Ni abans érem el Bayern de Múnic ni ara el Rayo Majadahonda»

La selecció andorrana femenina afronta amb humilitat i coratge el partit al Nacional contra una forta Malta

Per Joan Jiménez

La selecció andorrana abans de l’últim partit contra Malta.
La selecció andorrana abans de l’últim partit contra Malta. | FAF

La selecció andorrana de futbol femení afronta avui el partit de tornada contra Malta de la UEFA Women’s Nations League a l’Estadi Nacional, a les 19.00 hores després d’haver perdut per 5-0 a l’illa mediterrània. A la compareixença de premsa prèvia al matx, el seleccionador José Antonio Martin, conegut com a ‘Guti’, i la jugadora Marina Muelas van declarar que «no ens podem demanar més», ja que «la gran passa endavant és poder competir». ‘Guti’ va declarar que, tot i la gran victòria que va aconseguir la selecció contra Moldàvia, el combinat nacional femení continua sent «la selecció més petita, la que té menys jugadores professionals, que anem ara mateix a la cua i que també som la primera de les petites que estem competint en una fase d’aquest estil», sentenciant i parafrasejant a Manolo Preciado, «ni abans érem el Bayern de Múnic ni ara som el Rayo Majadahonda».

Tant Martín com Muelas van posar èmfasis en el gran nivell amb el qual compta la selecció rival. Malta és «una rival amb bon rànquing», sent el millor de tota la lliga C, fet que es va veure plasmat en el terreny de joc en el partit que es va jugar a l’illa mediterrània. Martin va ressaltar que les malteses van saber superar les del Principat a través del joc aeri i l’apoderament de les bandes, advertint que, en aquesta nova jornada, s’han d’evitar tant aquests factors com les jugades a pilota parada. El seleccionador va ressaltar que, en aquests escassos dies entre partit i partit, la selecció s’ha concentrat a entrenar i «recuperar-se anímicament» de la golejada rebuda com a visitant. En favor de fer punts per l’optimisme, el seleccionador va ressaltar que, durant el primer matx, va detectar que les malteses tenen complicacions a l’hora d’elaborar les basculacions que provoquen desajustos defensius, fet que les andorranes tractaran d’aprofitar aquesta tarda al Nacional.

Per última, Marina va fer una valoració sobre els darrers partits de la selecció, des de la victòria contra Moldàvia fins a la golejada rebuda contra Malta. La futbolista va remarcar que la victòria a Europa de l’Est «no és sort, sinó treball. Jo crec que també van ajudar les dinàmiques que portàvem abans amb la selecció i no podem comparar  Moldàvia amb les altres dues seleccions que tenim al grup (Malta i Letònia)» a més de declarar que «a escala de Nations League, els dos primers classificats ja marquen una diferència envers els altres», remarcant que «som la selecció més petita i, de les més petites, som de les primeres que participen» al torneig. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT