PUBLICITAT

Andorra la Vella

Rècord absolut en la 10a Caminada Contra el Càncer

Hi van participar 1.500 persones i es van vendre 1.700 samarretes

Per Anna Mencos

Els participants arribant al final de la Caminada Contra el Càncer 2023.
Els participants arribant al final de la Caminada Contra el Càncer 2023. | A.M.

La Caminada Contra el Càncer va aconseguir un rècord absolut de participació amb 1.500 persones. El president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer, Josep Saravia, es va mostrar molt satisfet de les dades d’assistència i va manifestar que l’objectiu d’aquest acte reivindicatiu era demostrar que la població està al costat dels pacients i que la malaltia no s’ha de prendre a la lleugera: «és una malaltia prou important perquè comencem a parlar o a buscar objectius de com fer que els pacients ho passin una mica millor».

Des d’Assandca apuntaven que el fet que el cap de Govern, Xavier Espot, i el cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, i d’Escaldes Engordany, Rosa Gili, formessin part de la trobada serviria per «observar que la població està preocupada per aquest tema i que no venen només per fer una passejada, sinó que són gent que ho han viscut en primera o segona persona, i que d’alguna manera ens ajuden a reivindicar que la malaltia, avui en dia, no està tractada com creiem que s’hauria de tractar», detallava Saravia.

En aquest sentit, Espot va manifestar que «és una satisfacció participar un any més en aquesta caminada contra el càncer i de veure que tanta gent s’ha sumat», i va afegir que actes com aquests a part de donar suport als pacients, també serveixen per fer contribucions per fer avançar a la ciència.

El cap de Govern també va manifestar que tot i desconèixer les reivindicacions de totes les persones que es trobaven a la caminada, «totes són legítimes i s’han d’escoltar», i per aquest motiu va detallar que des de l’Executiu han de començar a treballar i tirar endavant aquells aspectes que saben que ja poden tirar endavant des d’ara: «això implica un acompanyament més confortable i un suport econòmic més important».

La caminada va estar marcada per un dia nuvolós i amb una amenaça de pluja, però tot i així famílies senceres, animals de companyia, i gent de totes les edats es van reunir a la plaça del Poble per donar la seva solidaritat a la causa. 1.500 persones, la dada més alta de participació en els 10 anys que es porta fent l’esdeveniment.

Es calcula que en total s’han venut unes 1.700 samarretes i en les pròximes setmanes es farà un recompte dels diners i es farà l’entrega del xec a Assandca. Des de l’associació expliquen que encara caldrà esperar uns dies per poder oferir una xifra final que reflecteixi la solidaritat del poble andorrà en la lluita contra el càncer.

Tot i no tenir encara una dada final, el president de l’associació apuntava que tot i que amb les dades que tenen en aquests moments no han aconseguit arribar a les 2.000 samarretes que s’havien marcat com a objectiu a vendre aquest any, estaven molt contents, i que si no hi arriben «no és un fracàs», i que el que és més important per a ells és que la gent participi cada any a la caminada.

En arribar un altra vegada al punt de trobada, i després de recórrer quatre quilòmetres pels carrers de les parròquies d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, els participants van poder beure un got de brou calent, i molts es van quedar per la zona fent-se fotografies i gaudint del moment.

Els organitzadors de l’esdeveniment, Assandca, Pyrénées Andorra, la Fundació Jaqueline Pradère i City Xerpa valoren molt positivament la caminada i ja comencen a pensar com fer-ho de cara l’any vivent perquè sigui encara millor. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT