La Bombonera torna a cantar victòria

El MoraBanc aprofita molt bé les baixes del Baskonia i guanya a la Bombonera al conjunt de Peñarroya

Per Joan Jiménez

Jean Montero celebrant el seu triple just al final de la primera meitat del partit entre el MoraBanc Andorra i el Baskonia. | MoraBanc Andorra

El MoraBanc Andorra es va enfrontar ahir a un Baskonia amb plaga de lesions i entrenat per l’extècnic tricolor, Joan Peñarroya, derrotant al conjunt basc per 85-68.

Els de Lezkano van començar amb una bona inspiració de cara a l’anella i una gran vocació ofensiva, que superava a un Baskonia que no s’acabava d’orientar dins del terreny de joc i es veia lent en el parquet de la Bombonera, no tenint sort tampoc amb els tirs de triple. Només un Miller-McIntyre en estat de gràcia mantenia vius als bascos i aconseguia travessar les defenses tricolor, que tot i així, estaven rendint a un nivell òptim. Tyson Pérez i Andric van protagonitzar algunes jugades de molt mèrit al primer quart, en contrapartida d’un Dos Anjos que no estava tan afinat com els seus companys. Amb una clara superioritat, el MoraBanc finalitzava el primer quart per davant del Baskonia per 18-10.

A l’inici del segon quart, Dos Anjos continuava sense estar entonat, cosa que va provocar el seu canvi i el debut de Jean Montero a la Bombonera. Els tricolor havien afluixat una mica a l’inici del segon quart, però davant d’un encara alentit Baskonia que aconseguia mantenir-se una mica en el partit gràcies a accions individuals aïllades. Tot i això, en un moment donat, els de Natxo Lezkano van entrar en un frenesí ofensiu que va tornar a posar una diferència de 10 punts al marcador que va provocar una esbroncada monumental de Penyarroya als seus pupils. Però aquesta no va provocar l’efecte esperat, ja que Tyson Pérez continuava fent trapelleries amb la defensa rival. Tot i això,els tricolor van ser advertits per Lezkano al crit de keep moving de què continuessin movent-se amb rapidesa pel camp rival i desgastant enérgicament a un Baskonia desorientat en el parquet. Amb un gran triple de Jean Montero, l’àrbitre xiulava la mitja part amb un marcador de 38-24 a favor dels jugadors locals del Principat

Després del pas per vestuari, els de Peñarroya aconseguien estar més afinats ofensivament. Però no van ser els únics, ja que els de Natxo Lezkano no es van tallar tampoc a l’hora d’atacar la canastra rival. Ambdós equips van protagonitzar un quart d’anades i vingudes, repartint-se diferents cops entre els dos, però en un escenari on el MoraBanc era el més beneficiat, finalitzant el tercer quart amb un marcador de 65-49. Tot i això, la mala notícia d’aquest quart i del partit va ser l’abandonament de Tyson Pérez del parquet per una molèstia a la cama dreta després de caure malament d’un salt.

A l’últim quart, el Baskonia es va treure la pressió d’intentar remuntar el partit i va sortir al parquet alliberat i tractant d’anotar quants més punts fossin possibles però amb la consciència que la remuntada ja era massa complexa. Aquest estímul inicial es va apagant a mesura que s’apropava el xiulet final. Finalment, els tricolor van tornar a guanyar a casa amb un resultat de 85-68.