PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Borda Mateu i l’Estadi Comunal, opcions pel recinte multifuncional

El comú destina 200.000 euros més en el pressupost de 2024 per fer front a la inflació

Per Sònia Lecha

Residents i ciutadans a la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella.
Residents i ciutadans a la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella. | Comú d\'Andorra la Vella/ Tony Lara

Pel que fa al recinte multifuncional hi ha diferents opcions. «Una és la Borda Mateu i l’altre la parcel·la de l’Estadi Comunal», ha comentat el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri a EL PERIÒDIC després d’haver fet el balanç de la 44a edició de la Fira d’Andorra la Vella. La Borda Mateu «és un terreny que s’hauria de cedir. Estem parlant amb la propietat i si l’FC Andorra està interessat a fer l’estadi allà, seria un terreny de cessió», ha detallat Canturri. L’altra opció que es contempla és «la parcel·la de l’Estadi Comunal, que ja se n’havia parlat en el seu moment i és una bona ubicació», ha concretat el cònsol.  

«El meu pronòstic és que el pròxim any la Fira es farà aquí», ha contestat Canturri a una de les preguntes que van fer els mitjans de comunicació durant les declaracions del balanç. Els muntadors de la carpa van comentar que segurament serà més car degut a la inflació. El comú vol anticipar-se a aquest fet i ho ha fet destinant 200.000 euros més en el pressupost del 2024. 

«El balanç ha sigut molt bo. Segons el que diuen els expositors hi ha hagut molta afluència de

Un balanç molt satisfactori després de rebre més de 70.000 persones en l’edició d’enguany

gent», ha explicat el cònsol menor de la capital. Pel que fa al nombre de visitants durant els tres dies de Fira, aquest oscil·la entre les 70.000 i 75.000 persones i «igual que en els darrers anys, ha estat tot un èxit», ha concretat Canturri. En aquesta xifra s’engloba tant a residents com a gent de fora del país que, alguns no la coneixien i «s’han quedat sorpresos en veure-la», ha detallat el cònsol. 

L’Associació de productors agrícoles d’Andorra va fer un balanç molt bo de l’activitat i va detallar que fins i tot alguns estands es van quedar sense existències. En la mateixa línia, els expositors que han participat per primera vegada en l’esdeveniment s’han endut molt bones sensacions. 

«Tots els concessionaris de vehicles que han vingut i des de l’Associació d’importadors de Vehicles (AIVA) ens han comentat que hi ha hagut força consultes i vendes», ha especificat Canturri. Moltes d’aquestes vendes estan aparaulades i es duran a terme les pròximes setmanes. 

Respecte a les millores de la Fira de cara a l’any vinent, el cònsol menor ha comentat que «el lloc on estan els vehicles sí que es podria millorar i fer més atractiu». Volen parlar amb l’AIVA, ja que aquest any s’acaba el contracte amb ells i a Canturri li agradaria parlar amb ells per poder fer que sigui més espectacular. 

Pel que fa a les associacions estan molt contents per ells, ja que és «una oportunitat clau per a poder fer socis», ha explicat el cònsol. Canturri pensa que és bo que hi hagi mitjans de comunicació presents a la Fira perquè és una manera de tenir contacte amb la població d’Andorra i això és bo. 

Finalment, pel que fa a les xifres per la part dels inflables, al llarg de la fira han passat uns 1.500 infants. Des del comú fan un balanç molt satisfactori d’aquesta 44a edició. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT