PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DenunciAND diu prou als preus inassumibles dels habitatges

L’entitat contra les «egoistes i avaricioses» polítiques del Govern

Per El Periòdic

Una imatge del manifest publicat per DenunciAND.
Una imatge del manifest publicat per DenunciAND. | DenunciAND

Dies abans de la manifestació per un habitatge digne, l’entitat DenunciAND va emetre un manifest a través de les xarxes socials per reivindicar el dret a accedir a un habitatge digne al país: «no volem només sobreviure, volem viure a l’Andorra que ens ha vist néixer o ens ha acollit». L’entitat manifestava que estan farts «dels preus inassumibles, de la falta de regulació, de l’especulació, de l’engany i d’una precarietat que ofega a la gent treballadora del país», apuntaven tot afegint que mentre les famílies treballadores tiren endavant el país, «els grans propietaris i rendistes es dediquen a enriquir-se a costa nostra».

Des de DenunciAND recorden que l’habitatge és un dret fonamental reconegut a la Constitució andorrana i que per aquest motiu no es pot acceptar que s’especuli amb una necessitat bàsica. Per això fan una crida a tots els ciutadans a sortir el carrer el proper dimarts i cridar «ja n’hi ha prou!».

Apuntaven que aquest 31 d’octubre serà el dia que comença el moviment pel dret de l’habitatge al país, i que serà el dia on tots junts diran prou i «comencem una lluita contra les egoistes i avaricioses polítiques d’un govern que només vetlla pels interessos d’uns quants».
DenunciAND finalitzava el manifest reivindicant que «som aquí, com a primer pas de molts, perquè Andorra som tots. Treballarem junts per enfortir-nos i fem una crida alta i clara per un habitatge digne».

Cal recordar que la manifestació proposada per la Unió Sindical d’Andorra en contra de la situació de l’habitatge actual que hi ha al país serà aquest dimarts 31 d’octubre a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, a les 19.30 hores, una reunió o protesta organitzada pel poble d’Andorra, donant així el tret de sortida a la mobilització ciutadana per un habitatge digne. L’organisme ha convidat tots els assistents a portar castanyes o símil, en representació «de la castanya de gestió dels nostres polítics». Es té previst dissoldre la trobada a les 20.45 hores, tot i que dependrà de les motivacions del moment.

L’associació Somveïns d’Andorra va donar el suport a la iniciativa manifestant que «no podem fer cap altra cosa que recolzar-la, així com totes aquelles iniciatives que busquin una millora de la qualitat de vida dels veïns de les nostres valls», van indicar, afirmant que «no podem tancar els ulls davant la greu situació per la qual estan travessant els veïns de totes les parròquies i que afecta andorrans i residents que porten molts anys al nostre país».

Concòrdia també va mostrar el seu suport a la mobilització ciutadana, esmentant que «és una crisi que afecta la vida de les persones, la seva estabilitat i sensació de seguretat, amenaça el benestar de la comunitat i empitjora les condicions de vida al país». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT