Superades

La selecció femenina pateix a Malta la superioritat de la selecció més forta de tota la lliga C perdent per 5-0

Per Joan Jiménez

Un instant del partit.
Un instant del partit. | FAF

Derrota de la selecció andorrana de futbol femení a Malta per 5-0 davant d’una poderosa rival que va mostrar perquè és la millor selecció de la lliga C de la UEFA Women’s Nations League.

El partit iniciava amb una Malta que tancava a les noies del Principat en el seu camp, deixant molt difícil poder sortir al contraatac, només concedint una falta xutada per Marina Muelas que no va rebre recompensa. Tot seguit, arribava el primer gol de les malteses materialitzat per la davantera Haley Bugeja amb assistència de la lateral dret de les locals, Saïd. L’1-0 que pujava al marcador donava el tret de sortida a un domini notable de Malta, que no deixava passar ni 10 minuts per marcar el segon gràcies a la defensa Stefania Farrugia, que continuava aprofitant la superioritat per banda de la qual gaudia Malta gràcies a laterals com Said, que sumava la seva segona assistència de la nit. Tot i que la xarxa de la porteria de la portera andorrana, Vazquez, no es va tornar a moure durant la primera part, Malta continuava exercint una superioritat tirànica que deixava engarjolades a les noies de ‘Guti’ dins del seu camp, tractant de defensar-se de les múltiples pilotes que les malteses enviaven a l’àrea andorrana. Finalment, les tricolor aconseguien fer una defensa òptima per tornar el vestuari sense més gols de desavantatge.

La segona part va començar amb un altre dur cop de realitat quan Bugeja obtenia el seu doblet, amb una passada de Cuschieri, que posava el 3-0 al marcador i atestava una baixada de moral entre les files de Martín, quan les jugadores ja veien que els pròxims 44 minuts no serien fàcils de jugar amb un marcador ja bastant dispar i un domini maltès que feia perillar una possible major golejada. Domini que es va prolongar durant tota la segona meitat tal com es preveia fins a arribar al minut 74, on finalment les malteses van poder marcar el seu pòquer gràcies a la migcampista Maria Farrugia. Les andorranes estaven cometent diverses faltes durant la majoria del partit i una d’aquestes va ser xiulada dins l’àrea tres minuts després de moure’s el marcador. L’encarregada de xutar-lo, Rachel Cuschieri, tot i no encertar des del punt fatídic, va finalment marcar la maneta en segona jugada. Els últims 10 minuts van ser més relaxats, amb una ocasió per a les tricolor amb un tir de falta que va rematar Armengol, però que va ser aturada per la portera Xuereb. Amb un resultat de 5-0, l’àrbitre xiulava el final i Andorra consumava una derrota davant d’una selecció que va fer gala de la seva superioritat.